Hyppää sisältöön

Helikopteripataljoonalla pimeälentoja myös viikolla 17

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 20.4.2018 9.37
Tiedote

Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoona järjestää pimeälentoharjoituksia 23. - 26. huhtikuuta. Koulutuslennot keskittyvät pääosin Kymenlaaksoon.

Lentomiehistöjen pimeälentokoulutus toteutetaan NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla. Koulutuslennoissa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja niiden aikana tehdään maastolaskuja. Lentojen aikana saatetaan käyttää valonheittimiä, joiden valokeilat voivat olosuhteista riippuen näkyä hyvinkin kauas.

Lennot keskittyvät noin 100 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa niistä voi suuntautua eteläiselle merialueelle. Lentotoiminta alkaa maanantai-iltaisin ja päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä. Lennot aloitetaan noin kello 22 ja ne päättyvät kello 24 mennessä.

Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, jota pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille. Lentokenttien lähialueilla noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Pimeälentoharjoitukset liittyvät helikopterimiehistöjen koulutukseen sekä virka-apuvalmiuteen kuuluvan pelastuspäivystyksen harjoitteluun.

´