Hyppää sisältöön

Helsingin paikallispuolustuskykyä kehitetään

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 1.3.2017 12.21
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin johtama paikallispuolustusharjoitus KEHÄ17 järjestetään 6.-10.3.2017 pääkaupunkiseudulla.

Harjoituksen tavoitteena on parantaa paikallisjoukkojen valmiutta ja suorituskykyä sekä kehittää viranomaisten välistä yhteistoimintaa vaativissa ja monialaisissa uhkatilanteissa pääkaupunkiseudulla.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä 800 sotilasta Kaartin jääkärirykmentistä, Porin prikaatista, Panssariprikaatista, Satakunnan lennostosta, Rannikkolaivastosta ja Uudenmaan prikaatista. Varusmiesjoukkojen lisäksi harjoitukseen osallistuu reserviläisiä muun muassa Itä- ja Keski-Uudenmaan maakuntakomppanioista. Harjoituksen johtaa Kaartin pataljoonan komentaja, everstiluutnantti Ari Lehmuslehti.

Sotilaspoliisit koulutetaan erikoisjoukkojen vastaiseen toimintaan ja hallittuun voimankäyttöön siviiliväestön keskuudessa. KEHÄ17-harjoituksessa virka-avun antamista harjoitellaan Helsingin poliisilaitoksen johtamissa vaarallisten henkilöiden etsintä- ja kiinniottotehtävissä. Paikallispataljoonan tehtäviin kuuluvat myös kohteiden, henkilöiden ja materiaalin suojaaminen. Harjoitus lisää joukkojen paikallistuntemusta. Joukko-osastojen kesken jaetaan myös sotilaspoliisiosaamisen parhaita käytäntöjä.

Joukot toimivat pääkaupunkiseudulla ympäri vuorokauden varustuksenaan maastopuku ja rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoitusjoukkojen käyttämät paukkupatruunat saattavat aiheuttaa melua välillä kello 7–22 seuraavilla alueilla: Länsimäki, Vuosaari, Laajasalo, Herttoniemi, Viikinmäki ja Santahamina.

KEHÄ17-harjoituksen kanssa samaan aikaan on käynnissä KYMI1/17- ja OULU17-paikallispuolustusharjoitukset Kaakkois-Suomessa ja Oulun seudulla.

Harjoitusta voi seurata verkossa:

facebook.com/maavoimat #maavoimat #KEHÄ17
twitter.com/maavoimat @maavoimat
instagram.com/puolustusvoimat.fi

Lisätietoja:

tiedottaja Juuso Metsälä, p. 0299 421 233, [email protected]

´