Hyppää sisältöön

Lähes 35 000 nuorta kutsuntoihin

Armén
Julkaisuajankohta 8.8.2017 8.45
Tiedote
Nuoria miehiä istumassa auditoriossa. Sotilas puhuu edessä.

Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat alkavat tiistaina 15. elokuuta. Kutsunnat koskevat tänä vuonna yhteensä noin 35 000 nuorta.

Syksyn 2017 kutsunnat koskevat pääosin vuonna 1999 syntynyttä ikäluokkaa. Erillisiä kutsuntatilaisuuksia järjestetään yhteensä 477. Kutsuntatilaisuudet pidetään kattavasti ympäri Suomea, yhteensä 250 paikkakunnalla. Vuoden 2017 kutsunnat päättyvät perjantaina 15. joulukuuta.

Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole aikaisemmin kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoissa uudelleen tarkastettavaksi.

Maavoimien kaikki 12 aluetoimistoa järjestävät omien kutsuntakuulutustensa mukaiset kutsuntatilaisuudet. Aluetoimistokohtaiset kutsuntakuulutukset ovat nähtävissä Puolustusvoimien verkkosivuilla osoitteessa varusmies.fi/kutsunnat.

Kutsunnoissa määritetään palveluskelpoisuus ja päätetään palveluksesta

Kutsunnanalaisen on mahdollista aloittaa varusmiespalvelus tammi- tai heinäkuun saapumiserässä kutsuntoja seuraavien kolmen vuoden (vuosien 2018, 2019 ja 2020) aikana.

Palvelusajan pituus ja tehtävä, johon asevelvollinen koulutetaan, päätetään vasta joukko-osastossa, ei kutsunnoissa.

Varusmiespalveluksen voi suorittaa myös erikoisjoukoissa tai -aloilla. Niihin ei määrätä suoraan kutsunnoista, vaan jokaisen asevelvollisen on hakeuduttava niihin itse. Lisätietoa hakeutumisesta, pääsyvaatimuksista ja -kokeista annetaan kutsunnoissa sekä Puolustusvoimien verkkosivuilla varusmies.fi/erikoisjoukot sekä varusmies.fi/erityistehtavat.

Kutsunnanalainen voi esittää kutsuntalautakunnalle omat palvelusta koskevat toiveensa, jotka pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin.

Puolustusvoimien aluetoimistot vastaavat asevelvollisten kysymyksiin sosiaalisessa mediassa osoitteessa: facebook.com/aluetoimisto.

Lue lisää: Facebook.com/aluetoimisto, Facebook.com/puolustus ja www.puolustusvoimat.fi

´