Hyppää sisältöön

Moniviranomaisharjoitus Oulu-Kempele-alueella

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 1.3.2017 10.31
Tiedote

Kainuun prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus OULU17 järjestetään 6.-10.3.2017 Oulu-Kempele-alueella.

Harjoituksen tavoitteena on parantaa paikallisjoukkojen valmiutta ja suorituskykyä sekä kehittää viranomaisten välistä yhteistoimintaa vaativissa häiriötilanteissa alueella.

OULU17-harjoituksen erityyppisissä moniviranomaistilanteissa harjoitellaan käytännön johtamistoimintaa sekä yhteistyötä eri viranomaisten kesken siviiliväestön keskuudessa. Paikallisjoukkojen tehtäviin kuuluvat viranomaisyhteistyön lisäksi myös kohteiden, henkilöiden ja materiaalin suojaaminen. Harjoittelu Oulun ja Kempeleen alueella lisää joukkojen paikallistuntemusta.

OULU17-harjoitukseen osallistuu joukkoja Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista ja Lapin lennostosta sekä reserviläisiä Pohjois-Pohjanmaan maakuntakomppaniasta. Lisäksi harjoituksessa on mukana henkilöstöä Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta, Oulun poliisilaitoksesta, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksesta, Länsi-Suomen merivartiostosta, Oulun kaupungista ja Kempeleen kunnasta. Harjoituksen vahvuus on noin 630 henkilöä.

OULU17-harjoituksen kanssa samaan aikaan on käynnissä KYMI1/17- ja KEHÄ17-paikallispuolustusharjoitukset Etelä-Suomessa.

Harjoitusta voi seurata verkossa:

facebook.com/maavoimat #maavoimat #OULU17
twitter.com/maavoimat @maavoimat

Harjoitus näkyy Oulussa

Reserviläisten kovapanosammunnat järjestetään Hiukkavaaran ampumaradalla perjantaina 10.3. Sotilaspoliisitoimintaa on Hiukkavaarassa myös harjoitusta edeltävällä viikolla.

Harjoitukseen liittyvää lentotoimintaa maavoimien NH90-kuljetushelikopterilla on maanantaina ja tiistaina Oulunsalon lentokentän alueella.

Merikosken patosillalla tapahtuva harjoittelu rajoittaa liikennettä ajoittain tiistaina ja keskiviikkona. Liikennettä rajoitetaan myös paikallisesti torstaina kello 8-9 Kajaaninkadulla ja Linnankadulla.

Sotilaspoliisi-, poliisi- ja pelastushenkilöstöä näkyy kaupungissa ajoittain useilla eri alueilla, mm. Hiukkavaarassa, Oulunsalossa, patosillalla, Peltolassa, Vihreäsaaressa ja keskustassa Franzénin puiston tuntumassa.

Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 451 964.

´