Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitus KYMI1/17 alkaa

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 1.3.2017 12.39
Tiedote

Karjalan prikaatin johtama paikallispuolustusharjoitus KYMI1/17 järjestetään 6.-10.3.2017 Pahkajärvi-Kouvola-Mikkeli-Hamina -alueella.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää reserviläisten, varusmiesten ja henkilökunnan osaamista eri paikallispataljoonan tehtävissä ja parantaa paikallisjoukkojen valmiutta.

Harjoitukseen osallistuu sotilaita Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Utin jääkärirykmentistä, Karjalan lennostosta ja Ilmasotakoulusta. Varusmiesjoukkojen lisäksi harjoituksessa on mukana reserviläisiä Pohjois-Kymen, Etelä-Kymen ja Etelä-Savon maakuntakomppanioista. Joukkojen vahvuus on yhteensä noin 730. Harjoituksen johtaa Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Pertti Kuokkanen.

Paikallisjoukkojen tehtävänä on kohteiden suojaaminen, joukkojen perustaminen ja viranomaisyhteistyö. Paikallisjoukot ovat kevyesti varustettuja ja niiden toiminta kattaa koko maan. Joukkoihin sijoitetaan kyseisen toiminta-alueen hyvin tuntevia reserviläisiä, ja heitä koulutetaan kertausharjoituksissa, vapaaehtoisissa harjoituksissa ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseilla.

Joukot liikkuvat harjoitusalueella kaikkina vuorokauden aikoina ja käyttävät paukkupatruunoita.

KYMI1/17-harjoituksen kanssa samaan aikaan on käynnissä KEHÄ17- ja OULU17-paikallispuolustusharjoitukset pääkaupunki- ja Oulun seuduilla.

Harjoitusta voi seurata verkossa:

maavoimat.fi/harjoitukset
facebook.com/maavoimat #maavoimat #KYMI117
twitter.com/maavoimat @maavoimat
Instagram.com/puolustusvoimat.fi

Lisätietoja harjoituksesta: Harjoituksen johtajan apulainen, everstiluutnantti Jussi Haikarinen, p. 0299 800 (vaihde)

Hamina Utti, Kouvola Vekaranjärvi, Kouvola Yhteistoiminta-alue
´