Hyppää sisältöön

Panssaridivisioona 75 vuotta - Suomi 100 -kokonaisturvallisuuden juhlahanke NUKU RAUHASSA
Panssaridivisioona 75 vuotta - juhlatapahtuma Parolannummella - Tervetuloa!

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 14.6.2017 14.44
Tiedote

Panssaridivisioona 75 vuotta -tapahtuma on osa Hattulan kunnan ja Panssariprikaatin Suomi 100 -juhlallisuuksia Panssariprikaatissa Parolannummella 28.6.2017. Tapahtumassa on mukana myös kokonaisturvallisuuden juhlahanke NUKU RAUHASSA.

Panssariprikaati juhlii perinteisesti vuosipäiväänsä 28.6. Kyseisenä päivänä  Äänislinnassa vuonna 1942 perustettiin Panssaridivisioona, jolla oli ratkaiseva rooli kesän 1944 torjuntataistelussa nykyaikaisimpana ja iskukykyisimpänä joukkonamme. Tästä joukosta sai alkunsa nykyinen Panssariprikaati.

Juhlapäivän ohjelma:

0900 Sturm -rynnäkkötykin  paljastus moottoritien risteyksessä
mm Hornet -taitolentoa, Varusmiessoittokunta

Paljastukseen on järjestetty kuljetus Juteinikeskuksen parkkipaikalta Parolan keskustasta kello 8:30 alkaen. Tapahtumapaikalla ei ole pysäköintimahdollisuutta.


1000 Kalustoesittely ja NUKU RAUHASSA -tapahtumatori avautuvat

Tule tutustumaan puolustusvoimien uusimpaan kalustoon!

NUKU RAUHASSA on vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä sekä kokonaisturvallisuutta esittelevä Suomi 100-juhlahanke.  Tapahtumassa voi tutustua vapaaehtois- ja maanpuolustusjärjestöjen toimintaan, poliisin ja pelastusviranomaisten kalustoon ja toimintaan.

Hankkeen tarkoituksena on lisätä kansalaisten tietämystä kokonaisturvallisuudesta ja motivoida heitä osallistumaan vapaaehtoiseen maanpuolustus- ja turvallisuustyöhön. Veteraanien perinnön välittäminen ja syrjäytymisen torjuminen ovat hankkeen keskiössä.

Tapahtumatorilla on mahdollisuus tarinoida veteraanien kanssa, harjoitella alkusammutusta, ampua eco-aseella, harjoitella ensiapua, mukana on myös poliisikoiranäytöksiä, arvontaa ja arvausta. Tapahtumatorilla tunnelmaa on luomassa Seppo Soittila.


1030 Katselmus ja paraati lippukentällä


1130 Kenttälounas (maksullinen)


1230 ITO-96 paljastus


1300 Päiväjuhla

Juhlassa mm juhlakirjan julkistus sekä Varusmiessoittokunnan näyttävä esitys


1430 Toimintanäytös

Mukana mm Ratsuväki, sotaa-aikaiset ja nykyaikaiset joukot

Tapahtuma päättyy kello 16:00.

 

Tapahtumapaikalle Parolannummelle on järjestetty ilmainen pysäköinti ja non-stop kuljetus Parolan Juteinikeskuksesta (Opinkuja 2, 13720 Parola) klo 08:30 alkaen. Viimeinen kuljetus Parolaan klo 16:30. Parolannummella on pysäköintimahdollisuus mutta paikkoja on rajoitetetusti.

TAPAHTUMA ON KAIKILLE AVOIN - TERVETULOA JUHLIMAAN KANSSAMME!

´