Hyppää sisältöön

Panssariprikaatin Yhteistoimintaharjoitus näkyy Parolannummella ja lähiympäristössä

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 19.4.2018 7.00
Tiedote

Panssariprikaatin Yhteistoimintaharjoitus Parolannummella ja Hätilän harjoitusalueella järjestetään 24. - 26.4.2018.

Harjoituksen päämääränä on harjoitella Mekanisoidun taisteluosaston taistelua ja eri aselajien ja yksiköiden yhteistoimintaa. Harjoituskohteita ovat mm sodanajan joukkojen tilanteenmukainen johtaminen sekä eri aselajien ja joukkojen välinen yhteistoiminta. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 2300 henkilöä ja noin 350 ajoneuvoa Panssariprikaatin kaikista joukkoyksiköistä, Panssarikoululta sekä Utin Jääkärirykmentistä. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin komentaja eversti Kari Nisula.

Helikopteritoiminta

Harjoitukseen liittyy helikopteritoimintaa Parolannummen ja Hätilän alueella ja niiden välittömässä läheisyydessä. Ilmatoiminnan tavoitteena on kuvata vihollisen ilmatoimintaa ja harjoituttaa harjoitusjoukkoja ilmasuojelutoimenpiteissä. Helikopteri lentää tiistaista torstaihin pääosin kello 8 - 18 välisenä aikana ajoittain  myös matalalla.

Harjoitusjoukot liikenteessä

Harjoitusjoukot liikkuvat tiistaina Parolannummen ja Ilveskallion alueella. Keskiviikkoaamuna joukot siirtyvät Hätilän ampuma- ja harjoitusalueelle, josta paluu takaisin Parolannummelle torstaina aamupäivän aikana. Harjoitusjoukot näkyvät liikenteessä erityisesti keskiviikko- ja torstaiaamuna kello 8 - 10 välillä Tampere-Helsinki moottoritiellä sekä valtatie 10:llä.

Harjoitukset ja ammunnat Joukko-osasto Parolannummi, Hattula
´