Hyppää sisältöön

REPO117 -harjoitus päättynyt - johtajan terveiset joukoille

Karjalan prikaatiMaavoimat
Julkaisuajankohta 2.6.2017 16.46
Tiedote

REPO-harjoitus päättyy tänään. Harjoituksen päämäärä täyttyi ja tavoitteet saavutettiin. Joukot ja johtajat harjaantuivat aselajien yhteistoimintaan puolustus- ja hyökkäystaistelussa vaativissa tilannekuvauksissa. Tilanteista selviäminen ja tehtävien täyttäminen edellyttivät erityisosaamisen lisäksi johtajilta aloitteellista toimintaa ja kykyä yhteistyöhön eri joukkojen kanssa.

Joukkojen yleisilme oli pirteä koko harjoituksen ajan. Tilanteisiin eläydyttiin ja tehtäviin keskityttiin. Joukkojen ja johtajien osaaminen kasvoi koko harjoituksen ajan. Jaksamisen rajoja koeteltiin, ja tällöin huomattiin, että loppujen lopuksi asenne ratkaisee!

Harjoitus osoitti, että joukkojen taistelutekninen osaaminen on hyvällä tasolla. KASI-simulaattorin käytöllä oli merkittävä vaikutus joukkojen ja johtajien osaamisen kehittymiseen. Joukkojen kouluttajat ja taistelutapahtumien erotuomarit valmistelivat ja ohjasivat toimivien johtajien ja joukkojen toimintaa siten, että harjoitustavoitteet oli mahdollista saavuttaa.

Harjoitusjoukkojen asenne ja suoritukset osoittavat, että näiden joukkojen suorituskyky riittää täyttämään ensimmäiset poikkeusolojen tehtävät. Olen harjoituksen lopputulokseen hyvin tyytyväinen. Kiitän kaikkia harjoitukseen osallistuneita sitoutumisesta annettuihin tehtäviin ja positiivisesta asenteesta.

KAARTI PÄÄLLE – YHDESSÄ VOIMA!

Prikaatikenraali Pasi Välimäki

Prikaatin komentaja

Karjalan prikaati

 

Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola
´