Hyppää sisältöön

Sotilasvala- ja -vakuutuspäivä Karjalan prikaatissa

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 22.1.2018 18.02
Tiedote

Karjalan prikaatin saapumiserän 1/2018 sotilasvala- ja -vakuutuspäivää vietetään perjantaina 9.2.2018 Vekaranjärvellä. Karjalan prikaati on yksi suurimmista maavoimien joukko-osastoista. Vekaranjärvelle odotetaan noin 10 000 varusmiesten kutsumaa läheistä. Tapahtuma saattaa aiheuttaa liikenneruuhkia varuskunnan lähiseudulla, muun muassa VT15:llä aikaväleillä klo 9.00 - 11.00 ja 15.00 - 17.00. Malttia kaikille teillä liikkuville.

Sotilasvala ja -vakuutus on juhlapäivä, jolloin uudet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen. Se sijoittuu aina perjantaipäivälle palveluksen aloittamisesta viiden viikon päähän. Alokkaan mukana tulee kutsu läheisille ensimmäisellä viikonloppuvapaalla, joka on toinen viikonloppu palveluksen aloittamisesta. Juhlapäivää vietetään Vekaranjärvellä Karjalan prikaatin varuskunta-alueella.

Varuskunta-alueen kartta

Valapäivän ohjelma alkaa klo 10.00, jolloin voi tutustua Karjalan prikaatin kalustoon Kaartinaukiolla.

Klo 11.30 - 12.00 Sotilasvakuutus Kaartinkinossa

Klo 12.15 - 13.45 Sotilasvalaparaati Paraatikentällä (Kisamonttu)

Klo 14.00 alkaen Varusmiesten tapaaminen, kenttälounas ja palveluspaikan esittely yksiköissä

Klo 15.30 alkaen lomille

Varusmiesten lomillelähtöajat:

klo 15.30 KYMPIONP ja KARHP

klo 15.45 SALPITPSTO ja KARTR

klo 16.00 KYMJP ja I-SVP

Lomabussit lähtevät viimeistään klo 16.45.

Jos varusmiehenne lähtee päivän päätteeksi kyydillänne pois varuskunnasta, hänen on tultava pysäköintialueelle noustakseen kyytiinne. Autolla liikutaan vain varuskunta-alueelta ulos.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan kutsun mukaan alokkaalle (ja ulkomaan kansalaisten tiedot erillisellä lomakkeella), joka toimittaa tiedot yksikön vääpelille.

Jos saavut autolla etelän suunnasta Kouvolasta päin, Vekaranjärvelle käännytään VT15:ltä Kouvolan jälkeen noin 35 km:n jälkeen vasempaan kohti "Varuskuntaa". Jos tulet Mikkelin suunnasta, käänny "Varuskuntaan" Tuohikotin ABC:n kohdalta. Alueella ei voi liikkua ajoneuvoilla, vaan liikenne ohjataan parkkipaikoille, joista on opastus päivän tapahtumapaikoille.

Jos saavut junalla tai bussilla Kouvolan matkakeskukseen, tarkista jatkoyhteys Vekaranjärvelle. Bussien normaalista aikataulusta poiketen klo 10.00 ajetaan lisävuoro, jolla ehtii hyvin valapäivän tilaisuuksiin. Iltapäivällä ajetaan vastaavasti lisävuoro, joka lähtee Vekaranjärveltä klo 16.10.

Jos autoseurueessasi on huonosti liikkuvia, ilmoita ensimmäiselle liikennettä ohjaavalle sotilaspoliisille asiasta, jolloin hän osaa opastaa pysäköintipaikalle, josta saa kuljetusapua varuskunnan sisällä.

Sujuvien liikennejärjestelyiden onnistumiseksi varaa aikaa tuloon ja poislähtöön alueelta ja noudata ehdottomasti liikenteenohjaajan merkkejä mennen tullen. Läheisiä saapuu Vekaranjärvelle noin 10 000.

Yhteystiedot ja lisätiedot

Karjalan prikaati, Varuskuntatie 230, 46140 Vekaranjärvi (Kouvola)

[email protected]

Karjalan prikaatin tiedottaja, Päivi Visuri, p. 0299 431 107

www.puolustusvoimat.fi/maavoimat/Karjalan prikaati

Tervetuloa!

Katso paraatijoukkojen järjestys kentällä

Katso paraatijoukkojen ohimarssijärjestys

 

´