Suomelle kaksi mitalia sotilaiden suunnistuksen MM-kisoista

Army
Julkaisuajankohta 16.6.2017 8.45
Tiedote

Eniten mitaleita suunnistivat Viro, Venäjä ja Puola.

Sotilaiden suunnistuksen maailmanmestaruuksista kilpailtiin 10. - 16. kesäkuuta Haminassa Luotosenjärven ympäristössä. Maailmanmestaruuksista kilpailtiin keskimatkalla, pitkällä matkalla, viestikilpailussa sekä joukkuekilpailussa. Kilpailut olivat järjestyksessään 50. Kansainvälisen sotilasurheiluliiton (CISM) sotilaiden suunnistuksen MM-kilpailut.

Keskimatkan (5,8 km) miesten kilpailun voitti maanantaina virolainen Timo Sild, hopeaa sai Olli-Markus Taivainen Kainuun prikaatista ja pronssia Miika Kirmula Kaartin jääkärirykmentistä.

Naisten keskimatkan kilpailun (4,5 km) voitti venäläinen Svetlana Mironova, toiseksi tuli Itävallan Ursula Kadan ja kolmanneksi Venäjän Anastasiia Rudnaia.

Pitkän matkan (13 km) miesten voitto meni virolaiselle Timo Sildille. Hopeaa sai Venäjän Leonid Novikov ja prossia Puolan Wojciech Kowalski.

Naisten pitkän matkan (7,3 km) voitti Venäjän Svetlana Mironova, toiseksi tuli Venäjän Anastasiia Rudnaia ja kolmanneksi Puolan Aleksandra Hornik.

Naisten viestikilpailun voitti Puola, hopeaa sai Venäjä ja pronssi meni Liettuaan. Miesten viestin voitto meni tiukan kamppailun jälkeen Venäjälle Viron sijoituttua toiseksi. Pronssia sai Puola.

Kahden henkilökohtaisen kilpailun yhteistuloksista lasketun joukkuekilpailun voitti ylivoimaisesti sekä miesten että naisten sarjassa Venäjä. Miesten kakkossija meni Sveitsiin ja kolmossija Viroon. Naisten joukkuekilpailussa toiseksi sijoittui Puola ennen Liettuaa.

Kilpailuihin osallistui yhteensä 158 miestä ja 56 naista sekä joukkueiden johtohenkilöitä yhteensä 27 maasta. Osallistuvat maat olivat Suomen lisäksi: Armenia, Itävalta, Belgia, Brasilia, Kiina, Kypros, Tanska, Viro, Ranska, Saksa, Indonesia, Intia, Norja, Latvia, Liettua, Alankomaat, Palestiina, Puola, Portugali, Venäjä, Serbia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Arabiemiraatit ja Yhdysvallat. Kilpailuihin osallistui useita suunnistuksen arvokisamitalisteja ja maajoukkueurheilijoita.

Kilpailujen teemana oli Kansainvälisen Sotilasurheiluliiton teeman mukaisesti Friendship Through Sport - Ystävyyttä urheilun kautta ja suojelijana puolustusministeri Jussi Niinistö. Kilpailujen järjestelyistä vastasi Maasotakoulu.

- Kisat sujuivat järjestelyiltään erinomaisesti. Olemme saaneet vuolaasti kiitoksia järjestelyistä niin kisajoukkueilta kuin CISM:n edustajilta. Yleisjärjestelyt ovat olleet juuri kisojen arvolle sopivat, ja suunnistukseen liittyvät maastot ja radat vastasivat mainiosti MM-kisojen vaatimuksia, kertoo puolustusvoimien liikuntapäällikkö everstiluutnantti Harri Koski.

Sotilaiden suunnistuksen maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin nyt Suomessa kuudetta kertaa. Aiemmin kilpailut on järjestetty vuonna 1968 Dragsvikissa, 1976 Hämeenlinnassa, 1984 Lahdessa, 1995 Säkylässä, 2005 Lappeenrannassa. Seuraavat sotilaiden suunnistuksen MM-kisat järjestetään syksyllä 2018 Equadorissa.

Lisätietoja kilpailuista ja linkit tuloksiin löytyvät Puolustusvoimien verkkosivuilta, puolustusvoimat.fi/web/sotilasliikunta sekä Puolustusvoimien sosiaalisen median kanavilta: