Hyppää sisältöön

Tervetuloa Ilmapuolustusharjoitukseen Lohtajalle!

Julkaisuajankohta 9.11.2017 8.46
Tiedote

Ilmatorjunta-aselajin tärkein harjoitustapahtuma on vuosittain kahdesti järjestettävä valtakunnallinen Ilmapuolustusharjoitus. Kuluvan vuoden jälkimmäinen harjoitusrupeama käynnistyy Lohtajalla 14.11. ja jatkuu aina 23.11. saakka.

Ilmapuolustusharjoitus on teille kaikille ainutlaatuinen tilaisuus, jossa pääsette soveltamaan saamianne oppeja käytännössä. Ilmatorjunnan asejärjestelmät ovat teknisesti vaativia ja niiden toimivuus ja teho perustuvat yksilön korkeatasoiseen osaamiseen, ajanmukaisiin ase- ja johtamisjärjestelmiin sekä riittävään käytännön harjoitteluun. Harjoittelu ja toisto ovat kaiken oppimisen perusta, ja niiden kautta syntyy myös ilmatorjunnan aseiden ja asejärjestelmien käytössä vaadittava tärkeä rutiini.

Tässä harjoituksessa on tavoitteena, että jokainen taistelija voisi henkilökohtaisen harjoittelun ja onnistumisen kokemuksen kautta ymmärtää oman roolinsa ja arvonsa osana omaa joukkoa. Vain osaavista joukoista muodostuu tehokas ilmapuolustus.

Lohtajan ampuma- ja harjoitusalue tarjoaa parhaan mahdollisen ympäristön ilmapuolustusharjoitukselle. Ilmatorjunnan eri asejärjestelmät vaativat suuria varoetäisyyksiä ja ilmatoiminta runsaasti vapaata ilmatilaa. Haluan muistuttaa kaikkia harjoitusjoukkoja, että Lohtajan harjoitusalue on myös arvokas luonnonsuojelualue: tämä meidän kaikkien tulee pitää kirkkaana mielessämme, kun alueella harjoittelemme, liikumme ja majoitumme. Marraskuinen Lohtaja on olosuhteiltaan karu, ja sää asettaa joukkojen toiminnalle omat haasteensa. Meren läheisyys, pimeys ja kylmyys kannattaa muistaa, kun harjoitusreppuja marraskuussa Lohtajalle pakataan.

Haluan toivottaa teidän kaikki lämpimästi tervetulleiksi Lohtajan Ilmapuolustusharjoitukseen. Otetaan tästä harjoituksesta kaikki hyöty irti, sillä vain harjoitus tekee mestarin!

 

 

 

 

Harjoituksen johtaja, ilmatorjunnan tarkastaja, eversti Ari Grönroos.

´