Hyppää sisältöön

Urheilukoulun saapumiserän III/17 sotilasvala Power cupin yhteydessä

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 2.6.2017 14.08
Tiedote

Valatilaisuus järjestetään Power cup -lentopalloturnauksen avajaisten yhteydessä.

Urheilukoulun III/17 saapumiserän sotilasvakuutus annetaan torstaina 8.6.2017 klo 10.00 Santahaminassa ja sotilasvala vannotaan Vantaan Myyrmäen urheilupuistossa klo 14.00. Valatilaisuus järjestetään Power cup -lentopalloturnauksen avajaisten yhteydessä.

Paraatikatselmuksen suorittaa ja valan vastaanottaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Ahti Kurvinen. Paraatijoukkoa komentaa Urheilukoulun johtaja everstiluutnantti Marko Hirsimäki.

Valakaavan esilukija on pitkän linjan lentopalloilija ja valmentaja Jouko Lindberg. Hän on palvellut 1977-1978 varusmiehenä Urheilukoulua edeltäneessä Urheilukomppaniassa Santahaminassa lentopalloilijana.

Nykyään Lindberg toimii Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian (URHEA) lentopallon päävalmentaja.  Tehtävässä hän vastaa muun muassa Urheilukoulun lentopalloilijoiden päivittäisvalmennuksesta.

Lentopalloliiton ja Urheilukoulun välinen yhteistoiminta on jo vuosikymmeniä perustunut molempien osapuolten sekä yksittäisten valmentajien vahvaan tahtoon tehdä sekä lentopalloa että maanpuolustusta hyödyntävää yhteistyötä. Vuosien saatossa avainhenkilöitä ovat olleet muun muassa Raimo Korhonen, Juha Hämäläinen, Petri Välimetsä ja viimeisimpänä Jouko Lindberg.

Valaansa vannovassa saapumiserässä lentopalloilijat Patrik Ovaska, Tuomas Siirilä, Miro Määttänen, Teemu Lahti, Atte Rissanen, Janne Marttila, Jesper Jylhä, Kasimir Luostarinen.

´