Osiot
Valikko
Maavoimat

Hämeen Panssaripataljoonan perinnepäivää vietetään tänään

Panssariprikaati 10.7.2020 9.17
Hämeen Panssaripataljoonan perinnepäivän ohimarssi 13.7.2019
Hämeen Panssaripataljoonan perinnepäivän ohimarssi 13.7.2019

Hämeen Panssaripataljoona viettää perinnepäiväänsä 10.7.2020. Panssariprikaatin Lippukentällä järjestetään klo 12.30 paraatikatselmus, johon osallistuvat ainoastaan Hämeen Panssaripataljoonan henkilökunta ja varusmiehet. Tilaisuus ei ole yleisölle avoin.

Hämeen Panssaripataljoonaan kuuluu neljä perusyksikköä, Panssarijääkärikomppania, Panssarivaunukomppania, Panssaripioneerikomppania ja Sotilaspoliisikomppania.

Pataljoona muodostettiin 2003 kun Hämeen Jääkäripataljoona ja Panssarivaunupataljoona yhdistettiin. Pataljoonan virallinen perinnepäivä 14.7. on periytynyt Panssarivaunupataljoonan edeltäjäjoukon, Hyökkäysvaunurykmentin perinnepäivästä. Hyökkäysvaunurykmentti perustettiin Suomen Valtion hoitaja kenraali Mannerheimin käskystä 15.7.1919 Santahaminassa.

Hämeen Panssaripataljoona on perinteiltään valtakunnallisesti poikkeuksellinen joukko, sillä kolme sen perusyksiköistä, Panssarijääkärikomppania, Panssarivaunukomppania ja Panssaripioneerikomppania, kantavat kukin joukko-osaston (Hämeen Jääkäripataljoona sekä Panssarivaunupataljoona) tai siihen rinnastettavan joukon (Erillinen Pioneerikomppania) perinteitä. Hämeen Jääkäripataljoonan perinteet ovat suoraan alenevasti Jyväskylässä 1918 perustetun XII Jääkäripataljoonan ja sen seuraajajoukkojen perinteitä, Panssarivaunupataljoonan perinteet taas ovat suoraan alenevasti Santahaminassa 1919 perustetun Hyökkäysvaunurykmentin ja sen seuraajajoukkojen perinteitä, kun sitten Erillisen Pioneerikomppanian perinteet ovat taas suoraan alenevasti 1927 perustetun Erillisen Pioneerikomppanian ja sen seuraajajoukkojen perinteitä.

Sotilaspoliisikomppania jatkaa Panssariprikaatissa sotilaspoliisikoulutusta, jota aiemmin antoi Hämeen Jääkäripataljoonaan ja sittemmin Parolan Pataljoonan Sotilaspoliisikoulu sekä Hämeen Jääkäripataljoonan Aliupseerikoulu.

 

Paraatit ja juhlat Parolannummi, Hattula