Hyppää sisältöön

Koronatilanne Porin prikaatissa viikolla 12

Porin prikaati
22.3.2021 14.46
Tiedote

Tiedotetta päivitetty 26.3.2021 kello 11.27:

Tilanne 26.3.2021:

Porin prikaatissa on todettu 25.–26.3.2021 neljä uutta koronatartuntaa.

Tartunnat ovat jatkotartuntoja prikaatissa aiemmin todetuista tartunta- ja altistumisketjuista. Sairastuneet ovat olleet valmiiksi karanteenissa tiedossa olleen altistumisen vuoksi.

Tällä hetkellä prikaatissa on yhteensä 31 koronavirustartuntatapausta. Säkylässä koronaan sairastuneita on todettu 20 ja Niinisalossa 11. Sairastuneet ovat tällä hetkellä eristyksessä joko varuskunnassa tai kotonaan. Porin prikaatin karanteenissa on yhteensä noin 250 varusmiestä.

Tilanne 24.3.2021:

Tällä hetkellä prikaatissa on yhteensä 27 koronavirustartuntatapausta. Säkylässä koronaan sairastuneita on todettu 18 ja Niinisalossa yhdeksän. Sairastuneet ovat tällä hetkellä eristyksessä joko varuskunnassa tai kotonaan. Porin prikaatin karanteenissa on yhteensä noin 250 varusmiestä.

22.3.2021:

Porin prikaatissa on viime viikkojen aikana todettu muutama koronaviruksen aiheuttama tartunta- ja altistumisketju. Prikaatissa on otettu käyttöön lisää erityistoimia tartuntojen rajoittamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Näillä erityistoimilla turvataan prikaatin valmius ja suorituskyky sekä asevelvollisten koulutuksen jatkuminen sopeutetusti.

Tällä hetkellä prikaatissa on yhteensä 32 koronavirustartuntatapausta. Säkylässä koronaan sairastuneita on todettu 23 ja Niinisalossa yhdeksän. Sairastuneet ovat tällä hetkellä eristyksessä joko varuskunnassa tai kotonaan. Porin prikaatin karanteenissa on yhteensä noin 290 varusmiestä. 

Jo olemassa olleiden koronaa rajoittavien ja sitä torjuvien toimenpiteiden lisäksi prikaatissa on otettu käyttöön uusia erityistoimia. Terveet varusmiehet pidetään korostetusti erillään oireilevista ja koulutus jatkuu hajautettuna. Kaikki hengitystieoireiset jaetaan korkeintaan kuuden henkilön osastoihin ja heidät sijoitetaan omiin tiloihinsa. Varautumistoimena prikaatissa on myös valmius siirtää muut varusmiesyksiköt maastomajoitukseen, jotta varuskunnan kiinteät tilat saadaan tarvittaessa koronaterveystilanteen vaatimaan käyttöön. Henkilökunnan vahva etätyösuositus, kättelykielto, turvaväleistä huolehtiminen, kasvomaskien käyttö ja muut aiemmin käyttöön otetut toimenpiteet jatkuvat.

Kasvomaskeja käytetään aina kun mahdollista, myös ulkona. Kasvomaski poistetaan vain pakottavasta syystä esimerkiksi ruokailun, nukkumisen ja erikseen käskettävien koulutustilanteiden yhteydessä. Kasvomaskin lisäksi varuskuntaravintolassa käytetään suojakäsineitä. Sotilaskotiin jaettuja yksikkö- ja osastovuoroja jatketaan ja tuotteita myydään ainoastaan ulos. Yksiköt hyödyntävät myös maastoon tilattavaa sotilaskotiautoa ja ennakkotilauspalvelua. Sisäliikuntatilojen tehostettua desinfiointia jatketaan ja niiden käyttö tapahtuu varausperusteisesti yksiköittäin tai osastoittain. 

Mikäli varusmiehen loma eli VMP-jakso (VMP, vapaa muusta palveluksesta) peruuntuu esimerkiksi karanteenin seurauksena, heille taataan mahdollisuus vähintään 10 vuorokauden VMP-jaksoon karanteeniajan päättymisen ajan jälkeen. Yksiköt myös valvovat, että lomille lähdetään aina oireettomina.

Tätä tiedotetta päivitetään tartunta- ja karanteenilukujen osalta tilanteen muuttuessa.

Huovinrinne, Säkylä Joukko-osasto Niinisalo, Kankaanpää