Hyppää sisältöön

Alokas Niklas Nordman:
Lähdemme kaikki samalta viivalta

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 10.1.2022 11.06
Uutinen
alokkaita tuvassa
Alokas Nordman arvostaa omaa tupaansa ja tupalaisia kovasti. Heillä on löytynyt heti yhtenäinen henki .

Niklas Nordman oli yksi maanantaina 3. tammikuuta aloittaneista Maasotakoulun saapumiserän 1/22 varusmiehistä. Hän palvelee Reserviupseerikoulussa Haminassa, tarkemmin jääkärikomppaniassa joukkueessa neljä. Hän kertoi tunnelmia alokasajalta, kun viikko palvelusta oli takana.

– Yleisfiilis on varsin mukava ja leppoisan oloinen, täällä on positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Itse asiassa täällä on ollut rennompaa ja mukavampaa kuin mitä ennakkoon kuvittelin.

Ensimmäisellä viikolla alokkaat ovat päässeet jo kiinni käytännön tekemiseen, sillä viikko-ohjelmaan on kuulunut yleistä sotilaskoulutusta, kuten sulkeisharjoituksia, joissa he ovat päässeet harjoittelemaan muotoon menemistä, muodossa liikkumista ja marssihuutoja. Lisäksi aseenkäsittelyharjoituksissa on harjoiteltu ampuma-asentoja, turvallista aseenkäsittelyä sekä purkamaan ja kasaamaan aseita. 

– Aseen kasaaminen ja purkaminen on itse asiassa osoittautunut odotettua helpommaksi. Ampumaan ei vielä olla päästy. Tällä viikolla meillä tosin on ensimmäiset harjoitukset, joten ehkä päästään sitten jo ampumaankin.

alokas Nordman seisoo yksikkönsä käytävällä

Alokas Nordmanin arvostaa omaa tupaansa ja tupalaisia kovasti. Heillä on löytynyt heti yhtenäinen henki ja tupahenki kasvaa hänen mukaansa koko ajan, vaikka he olivat toisilleen ennestään tuntemattomia.

– Meidän tupa on mukava ja avoin, ja voimme kaikki tupalaiset luottaa toisiimme. Olemme kaikki täällä samanarvoisia, lähdetään samalta viivalta.

Myös sotilaskoti on tullut uusille alokkaille jo tutuksi.

– Sotkuun olemme päässeet kolme kertaa ensimmäisen alokasviikon aikana, siellä on joka kerta ollut mukava palvelu ja hyvät tarjoilut. Niillä jaksaa painaa eteenpäin. 

Muuten vapaa-ajalla alokkaat ovat viettäneet paljon aikaa oman tuvan kanssa ja liikkuneet mahdollisuuksien mukaan.

– Omassa tuvassa olemme kehitelleet kaikenlaista yhteistä puuhaa ja lisäksi olemme käyneet esimerkiksi lenkillä. 

Alokasjakso kestää kuusi viikkoa, minkä jälkeen alokkailla on edessään koulutushaarajakso.

Koulutushaaravalinta Nordmanilla on vielä mietinnässä, sillä häntä kiinnostaa niin sotilaspoliisin kuin lääkintämiehenkin tehtävät, molempia koulutetaan Maasotakoulussa Haminassa. Joka tapauksessa tällä reippaalla alokkaalla on tähtäimessä aliupseerikoulutus. 

Maasotakoulun koulutushaaratarjonnassa on lisäksi on valittavana esimerkiksi kuljettajan, huollon, tiedustelun ja jopa valokuvausmiehen tehtäviä. Valinnat jokaiselle alokkaalle sopivasta koulutushaarasta tehdään alokaskauden lopussa.

Tsemppiä kaikille alokkaille toiseen palvelusviikkoon Maasotakoulussa!