Hyppää sisältöön

MILjazz 2024 -kiertue saapuu Lahteen 11.6.

Ilmavoimien soittokuntaKaartin soittokuntaPanssariprikaatiVarusmiessoittokunta
Julkaisuajankohta 29.5.2024 12.17
Tiedote

Puolustusvoimien energinen MILjazz-kiertue saapuu tänä vuonna kesäkuun 11. päivä Lahteen Pikkuvesijärven puistoon ja tuo jälleen kesän tullessaan! Maksuton ja kaikille avoin hyvän mielen ulkoilmatapahtuma tarjoaa kuulijoilleen musiikkia laidasta laitaan, aina bluesista poppiin ja rockista souliin.

Konserttiosuus alkaa kello 18:00, kun lavalle nousevat Kaartin Rytmikone ja Jukka Eskola & Teppo Mäkynen. Drum’n’Brass Suite on rumpali Teppo Mäkysen ja trumpetisti Jukka Eskolan säveltämä ja sovittama uusi näkökulma vanhaan Yhdysvaltain etelävaltioiden brass band- ja second line -traditioon. Eskola ja Mäkynen esiintyvät myös yhdessä Kaartin soittokunnan kahdeksanhenkisen kokoonpanon, Kaartin Rytmikoneen kanssa.

Ilmavoimien Big Band ja Sami Pitkämö esittävät MILjazz 2024 -kiertueella kattavan otoksen Ray Charlesin musiikkia. Sami Pitkämö tunnetaan monipuolisena rytmimusiikin tulkitsijana. Hän toimii myös tuottajana, sovittajana ja orkesterinjohtajana mm. MTV:n Tanssii Tähtien Kanssa- menestyssarjassa. Ray Charles on soinut Samin levysoittimessa jo lapsesta asti.

Illan huipentaa Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Show Band, jonka energinen esiintyminen hurmaa yleisön vuodesta toiseen. Varusmiesten tähdittämän noin 20-henkisen bilebändin bravuurina ovat niin klassisen rockin helmet ja menevät funkit, kuin myös nykypäivän tunnetuimmat pop- ja rap-hitit.

Tapahtuma-alueella on myös mahdollisuus tutustua Puolustusvoimien sekä muiden esittelijöiden toimintaan monipuolisilla esittelypisteillä. Tapahtumassa saat tietoa Puolustusvoimien toiminnasta, asevelvollisille suunnatuista palveluista, vapaaehtoisen maanpuolustuksen mahdollisuuksista sekä Puolustusvoimista työnantajana. Lisäksi sotilaskoti palvelee koko tapahtuman ajan.
Esittelypisteet ovat avoinna kello 17:00-22:00.

Tapahtuman aikataulu:

17:30 Ilmavoimien lentonäytös Vesijärven sataman yläpuolella
18:00 Jukka Eskola & Teppo Mäkynen ja Kaartin Rytmikone: Drum’n’Brass Suite
19:10 Ilmavoimien Big Band – Tribute to Ray Charles solistina Sami Pitkämö
20:20 Varusmiessoittokunnan Show Band
 

´