Hyppää sisältöön

Ystäviä ja osaamista mukaan reserviin

Maavoimat
Julkaisuajankohta 17.12.2021 10.32
Uutinen
Korpraali Tuominen seisoo lääkintäauton edessä

Maavoimista kotiutui torstaina 16. joulukuuta 6 427 varusmiestä. Reserviin siirryttäessä on aika muistella, mitä palveluksesta jäi käteen. Parhaita hetkiä kysyttäessä moni nostaa esiin maastoharjoitukset, hyvän yhteishengen ja palveluksessa opitut taidot.

Korpraali Mira Tuominen on yksi torstaina kotiutuneista varusmiehistä. Hän suoritti palveluksensa lääkintämiehenä Maasotakoulussa Haminassa, Reserviupseerikoulun kuljetuskomppaniassa. 

– Intissä on päässyt haastamaan itseään ja oppimaan paljon uutta. Etenkin maastoharjoituksissa itsensä ylittäminen ja harjoituksen jälkeinen kasarmille pääsy ovat jääneet mieleen, hän kertoo.

 ”Kaveria ei jätetä”

Parhaaksi inttimuistoksi Tuominen nimeää loppusodan, jossa tarvittiin tiimityötä ja hyvää yhteishenkeä.  

– Vedimme harjoituksen läpi yhteisvoimin tupakaverini kanssa, joka oli myös alokaskaudella samassa joukkueessa. Molemmilla oli sellainen fiilis, että kaveria ei yksin jätetä, vaikka ihan ongelmitta ei kaikki sujunutkaan, hän muistelee. 

Uusista kavereista on ollut Tuomiselle iloa koko palveluksen ajan. 

–  Ystävyyssuhteet ovat täällä olleet ihan huippuja! En olisi voinut alokaskaudella ajatellakaan, että meidän tuvan porukka tulee näin tiiviiksi, hän toteaa.  

Palveluksessa opitut taidot käyttöön

Keväällä sairaanhoitajaksi valmistunut Tuominen uskoo, että palveluksessa hankitut taidot ovat hyödyksi myös tulevaisuudessa.   

– Palveluksen aikana ajettiin C1-kortti, joka voi olla hyödyksi, jos joskus haluan suorittaa ensihoitajan tutkinnon. Hyvänä taitona pidän myös turvallista aseenkäsittelytaitoa: jatkuvat toistot ja harjoitukset antavat hyvän pohjan esimerkiksi metsästysharrastukselle, jonka aloittaminen kiinnostaisi.

Reserviin Tuominen lähtee hyvin mielin suunnitelmissaan tehdä työkeikkoja terveydenhuollon yksiköissä ja myöhemmin hakea myös vakituista työpaikkaa. 

Tulevia varusmiehiä Tuominen kehottaa tekemään palveluksessa parhaansa ja kysymään tarvittaessa apua. Palvelusta harkitsevia naisia hän kannustaa hakemaan rohkeasti.

– Intissä saa paljon uusia ystäviä sekä pääsee kokemaan tiiviin yhteishengen. Tätä kokemusta ei kannata jättää välistä.