Erityistehtävissä palvelleet varusmiehet kotiutuvat

Kaartin jääkärirykmentti 19.9.2018 13.03
Tiedote
Erityistehtävissä palvelleet varusmiehet kotiutuvat

Kaartin jääkärirykmentissä erityistehtävissä 255 vuorokautta palvelleet varusmiehet kotiutuvat keskiviikkona 19. syyskuuta 2018. Reserviin siirtyy 229 taistelijaa, joista 12 naisia. He ovat palvelleet miehistön erityistaitoa ja ammattimaista osaamista vaativissa tehtävissä mm. sotilaspoliiseina, lääkintämiehinä ja viestintä-, media- sekä tietotekniikka-alan erityistehtävissä.

Yksi reserviin siirtyvistä varusmiehistä on naisten vapaaehtoisen asepalvelusen suorittanut kaartinjääkäri Salminen. Salminen on saanut sotilaspoliisikoulutuksen lisäksi lääkintämieskoulutuksen.

- Mä en hirveesti kyl tienny yhtään mitään, et millasta täällä olis. Ei oo hirveesti tuttuja, ketkä olis kertonu varusmiespalveluksesta, kertoo Salminen omista odotuksissaan ennen pavelusta.

Salminen toivoi, haki ja pääsi sotilaspoliisiksi. Lääkintämieskoulutukseen hän ei hakeutunut, mutta hän kokee lääkintämiehen tehtävien olleen kuitenkin hauskoja sotilaspoliisitehtävien rinnalla. Parhaimmaksi muistokseen palveluksesta Salminen nimeääkin lääkintämiestutkinnon.

Kysyttäessä fiiliksiä ja kokemuksia palveluksesta, Salminen toteaa:
- Tosi hyvät, siis tosi hyvät! Mä en valita enää sitä, jos ratikka on kolme minuuttia myöhässä.

Kaartin jääkärirykmentti toivottaa kaikille nyt kotiutuville menestystä reserviin!