Hyppää sisältöön

EU:n taisteluosaston valmiusvuoro alkaa 1. heinäkuuta

Maavoimat
Julkaisuajankohta 23.6.2016 10.06
Tiedote
EU:n taisteluosaston suomalaiset lähdössä Virosn Saber Strike 16 -harjoitukseen kesäkuun alussa.

Suomi osallistuu Iso-Britannian johtamaan Euroopan unionin taisteluosastoon (EUBG16) vuonna 2016. Suomen ja Iso-Britannian lisäksi taisteluosastoon osallistuvat Ruotsi, Irlanti, Latvia ja Liettua.

Tasavallan presidentin 3.6.2016 tekemän päätöksen mukaisesti taisteluosaston valmiusvuoro alkaa 1.7. ja kestää 31.12.2016 asti. Valmiusaikana korkeaan valmiuteen sitoutunut joukko on viiden päivän lähtövalmiudessa. Joukon materiaali ja ajoneuvot ovat valmiina ja henkilöstö on tavoitettavissa.

Suomi asettaa taisteluosaston valmiusvuoroon tiedustelujoukkueen, ilmatulenjohtoryhmän, esikuntaupseereita ja kansallisen tukielementin huollon toteutukseen. Joukon vahvuus on kokonaisuudessaan reilut 50 sotilasta.

Suomalaisen osaston pääjoukko aloitti palveluksensa Säkylässä viime maaliskuussa. Heidät on koulutettu tehtäväänsä Porin prikaatissa ja joukko on osallistunut koulutusaikanaan kansainvälisiin harjoituksiin Iso-Britanniassa ja Virossa.

Osallistuminen EU:n taisteluosaston valmiusvuoroon kehittää ja ylläpitää puolustusvoimien kriisinhallintatehtävien edellyttämää sotilaallista suorituskykyä ja yhteensopivuutta. Osallistumista hyödynnetään edelleen kansallisen puolustuksen kehittämiseen ja kotimaiseen viranomaisyhteistyöhön.

´