FI EN

KVARN16-harjoituksen erinomaiset harjoitusolosuhteet kehittävät osaamista

Kaartin jääkärirykmentti 20.11.2016 0.13
Tiedote
KVARN16-harjoituksen erinomaiset harjoitusolosuhteet kehittävät osaamista

Ruotsin maavoimien rakennetun alueen koulutusympäristö Kvarnissa on Kaartin jääkärirykmentin henkilökunnalle ja sotilaspoliisireserviläisille ainutlaatuinen tilaisuus kehittää osaamista.

KVARN16-harjoitus järjestetään Ruotsin maavoimien rakennetun alueen koulutusympäristössä Kvarnissa. Harjoitusta isännöi Ruotsin Maasotakoulu (Markstridsskolan). Harjoitus on ensimmäinen Suomen ja Ruotsin maavoimien kahdenvälisen yhteistyön (FISE) puitteissa järjestettävä Suomen johtama harjoitus Ruotsissa.

Kaartin jääkärirykmentin henkilökunnasta ja sotilaspoliisireserviläisistä koostuva joukko harjoittelee itsenäisesti 14.–21.11 hyödyntäen Ruotsin maavoimien monipuolista rakennetun alueen koulutusympäristöä.

Taistelu rakennetulla alueella eroaa merkittävästi avointen alueiden taistelusta. Kaupungeissa taisteluun vaikuttavat siviilit ja taistelukentän moniulotteisuus. Kaupunkiympäristössä uhka voi olla rakenneuksissa, katutasolla, ilmassa tai maan alla tunneliverkostossa.

Kvarnin Koulutusympäristö on poikkeuksellisen laaja mahdollistaen komppaniatason harjoittelun ja aselajien yhteistoiminnan. KVARN16-harjoituksessa Kaartin jääkärirykmentin harjoitusjoukko pystyy tekemään monia joukkuetason asioita, joita ei ole mahdollista tehdä pääkaupunkiseudulla.


Koulutusympäristö on täynnä kameroita, jotka yhdessä kaksipuoleisen simulaattorijärjestelmän kanssa mahdollistavat parhaan mahdollisen palautteen antamisen harjoituksen sovelletusta vaiheesta.


Pioneeritoiminta eli joukkojen liikkeen edistäminen korostuu taistelussa rakennetulla alueella.

Lisää kuvia löydät KVARN16-harjoituksen kuvagalleriasta Maavoimien Facebook-sivuilta.