FI EN

KVARN16-harjoituksen sovellettu vaihe kehitti suorituskykyä ja yhteistoimintaa

Kaartin jääkärirykmentti 23.11.2016 12.21
Tiedote
KVARN16-harjoituksen sovellettu vaihe kehitti suorituskykyä ja yhteistoimintaa

Harjoituksen tavoitteena oli kehittää joukkojen suorituskykyä ja yhteistoimintaa taistelussa rakennetulla alueella Ruotsin maavoimien rakennetun alueen koulutusympäristössä Kvarnissa.

Kaartin jääkärirykmentin sotilaspoliisireserviläisistä koostuva joukkue suoritti etsintä- ja kiinniottotehtäviä yhteistoiminnassa ruotsalaisen Livgardetin ammattisotilaiden kanssa 22.-23. marraskuuta.


Kolmas etsintä- ja kiinniottotehtävä tapahtui pimeässä.

- Kvarnin ympäristö on realistinen, eikä sitä voi verrata mihinkään, mitä meillä on Suomessa. Simulaattoritekniikka mahdollistaa palautteen suorituksesta eli se toimii myös opetustarkoituksessa erittäin hyvin. Tuntuu ainutlaatuiselta saada harjoitella tässä ympäristössä ja siltä, että on haluttu panostaa juuri meidän joukkoon, kertoi sotilaspoliisijoukkueen reserviläisjohtaja.


Ruotsalaiset ja suomalaiset pioneerit harjoittelivat yhdessä ja jakoivat parhaita käytäntöjä.

- Harjoitus on sujunut erittäin hyvin. Perustaistelumenetelmistä ollaan edetty nousujohteisesti eteenpäin. Lisäksi olemme saaneet ensiapu- ja murtokoulutusta. Reserviläiset ovat innokkaita ja motivoituneita, kertoi sotilaspoliisijoukkueen reserviläisjohtaja.


Tuntemattomat vihamieliset henkilöt otettiin kiinni.

- Olen vaikuttunut suomalaisreserviläisten suorituskyvystä. Meidän tasomme on myös hyvä ja haluamme jatkaa kehittymistä kansainvälisiä harjoituksia ja operaatioita varten, kertoi Livgardetin pääkouluttaja sovelletun vaiheen jälkeen.


Lisää kuvia löydät KVARN16-harjoituksen kuvagalleriasta Maavoimien Facebook-sivuilta.