Hyppää sisältöön

Kymi 118 -paikallispuolustusharjoituksen johtajalta tervehdys

Karjalan prikaatiMaasotakoulu
Julkaisuajankohta 5.3.2018 13.46
Tiedote

Kymi 118 -harjoituksen päämääränä on kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä.

Harjoitustilanteena on hybridisodankäyntiä ja normaaliolojen häiriötilanteita. Toimintaympäristönä tulee harjoituksessa olemaan satama ja asutuskeskukset. Harjoituksessa toimitaan normaaliolojen toimivaltuuksilla. Vastuuviranomainen johtaa harjoitustilanteita ja muut viranomaiset tukevat.

Painopisteellisesti harjoitus näkyy Vekaranjärven ja Haminan alueella, jossa maavoimien paikallispuolustuksen joukkoja harjoitetaan ja viranomaisyhteistyötä toteutetaan.

Haminassa toiminta tapahtuu pääosin HaminaKotka satamassa. Harjoitukseen osallistuu 1000 sotilasta ja viranomaista, joista 300 palkattua henkilökuntaa ja viranomaisia, reserviläisiä 260 ja varusmiehiä 440. Harjoitukseen osallistuu henkilöstöä Karjalan prikaatista, Maasotakoululta, Rannikkoprikaatista, Karjalan lennostosta, Kaakkois-Suomen rajavartiostosta, Suomenlahden merivartiostosta, Kaakkois-suomen poliisilaitokselta, Kymenlaakson pelastuslaitokselta, HaminaKotka Satama oy:stä, Tullista ja Carealta.

Harjoituksessa on hyviä moniviranomaistilanteita, joissa päästään harjoittelemaan eri harjoitustilanteita. Tämän tyyppiset harjoitukset ovat tärkeitä. Taustalla on luonnollisesti normaaliolojen valmistelu- ja suunnittelutyötä eri viranomaisten omilla tahoilla ja yhteistoimintana. Mutta on tärkeää, että päästään harjoittelemaan käytännön toteutusta yhdessä vastuuviranomaisen johtamana ja muiden tukemana. Tällöin opitaan tuntemaan toisten toimintatavat, suorituskyvyt ja saadaan harjoituskokemuksia ja kuinka yhteistoiminta onnistuu. Harjoittelun perusteella pystytään kehittämään omaa toimintaa sekä yhteistoimintaa jatkoa varten.

Toivotan kaikille harjoitukseen osallistuville varusmiehille, reserviläisille, henkilöstölle ja kaikille viranomaistahoille, jotka osallistuvat harjoitukseen, oikein hyvää ja turvallista harjoitusta. Harjoitellaan yhdessä ja opitaan ja kehitetään sen perusteella meidän kaikkien omaa ja yhteistä toimintaa.

Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, Kymi 118 -paikallispuolustusharjoituksen johtaja, eversti Arto Ikonen.

 

Hamina Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola Yhteistoiminta-alue
´