Hyppää sisältöön

Maavoimien erikoisjoukkoihin valitaan henkilöstöä

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 22.1.2016 15.05
Tiedote

Utin jääkärirykmentti järjestää valintakokeet laskuvarjojääkärikoulutukseen hakeutuneille Kouvolassa 25. - 30. tammikuuta. Samanaikaisesti valitaan palkattua henkilöstöä puolustusvoimien erikoisjoukkokurssille. Hakuaika molempiin koulutuksiin päättyi 6. joulukuuta.

Varusmiespalvelus laskuvarjojääkärinä kiinnostaa nuoria edelleen. Koulutuksen hakijamäärä nousi hieman edellisvuodesta. Vuoden 2016 heinäkuussa alkavaan koulutukseen haki 356 henkilöä koko maan alueelta. Eniten hakijoita oli väkiluvultaan suurilta alueilta Uudeltamaalta, Lounais-Suomesta ja Pirkanmaalta.

Hakupapereiden perusteella tehdyn ennakkokarsinnan jälkeen valintakokeisiin kutsuttiin 305 hakijaa.

Valintakokeiden tarkoituksena on testata hakijoiden fyysiset ja psyykkiset edellytykset läpäistä vaativa erikoisjoukkokoulutus. Kaksipäiväiset valintakokeet sisältävät fyysiset testit, psykologiset soveltuvuustestit, haastattelun sekä lääkärintarkastuksen.

Laskuvarjojääkärikoulutukseen valitaan vuosittain noin 70 henkilöä.

Jatkokoulutusta varusmiespalvelukselle Puolustusvoimien erikoisjoukkokurssilla

Monipuolista ja haastavaa koulutusta tarjoava Puolustusvoimien erikoisjoukkokurssi on 12 kuukauden mittainen. Erikoisjoukkokurssille voivat hakea missä tahansa maa-, meri- tai ilmavoimien joukko-osastossa varusmiespalveluksensa suorittaneet miehet ja naiset, joilla täyttyvät kurssille pääsyn edellytykset. Hakijoiden varusmiespalveluksen pitää olla päättynyt ennen erikoisjoukkokurssin alkua.

Erikoisjoukkokurssilla koulutettavat henkilöt ovat määräaikaisessa virkasuhteessa puolustusvoimiin. Koulutus uudistui vuonna 2013, kun maavoimien erikoisjääkärikurssi ja merivoimien erikoisjoukkojen sopimussotilaskoulutus yhdistettiin puolustusvoimien erikoisjoukkokurssiksi. Heinäkuussa alkava kurssi on nykymuodossaan neljäs.

Maa- ja merivoimien yhteiselle erikoisjoukkokurssille lähetti hakemuksen kaikkiaan 66 henkilöä. Kurssin valintakoe on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe järjestetään tammikuussa ja sen hyväksytysti suorittaneet kutsutaan toiseen, keväällä järjestettävään vaiheeseen.

´