Hyppää sisältöön

Maavoimien reserviupseerikurssi 251 VALKEUS päättyy 18.1.2018 Haminassa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 15.1.2018 12.38
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg kunnioittaa päätöstilaisuutta läsnäolollaan.

Kurssilta valmistuu 633 upseerioppilasta, joista naisia 41, reserviupseeriksi eri puolustushaarojen sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Reserviupseerikurssin päämääränä on kouluttaa ammattitaitoisia ja yhteistyökykyisiä johtajia, jotka johtavat omalla esimerkillään ja saavat tehtävän edellyttämän toiminnan syntymään joukon sisältä. Tämä on vaatinut upseerioppilailta hyviä johtajavalmiuksia sekä vahvaa motivaatiota itsensä jatkuvaan kehittämiseen.

Opiskelu reserviupseerikurssilla on kestänyt 14 viikkoa, jonka aikana upseerioppilaille on koulutettu perusteet joukkueen tai jaoksen johtajan tasoisista tehtävistä.

Päätöstilaisuus Reserviupseerikoulun Maneesissa alkaa kello 12.00.

Juhlassa jaetaan useita huomionosoituksia, muun muassa Suomen Reserviupseeriliiton kunniamiekka kurssin priimukselle sekä Mannerheimristin -ritarien Ritarikivi ja kunniapalkkio upseerikokelaalle, joka on kurssin aikana osoittanut poikkeuksellisen hyviä johtajaominaisuuksia.

Juhla päättyy kahvitilaisuuteen jonka jälkeen on kello 14.30 alkaen vuorossa katselmus RUK:n päärakennuksen kentällä ja ohimarssi Kadettikoulunkadulla. Paraatikatselmuksen suorittaa ja ohimarssin vastaanottaa Puolustusvoimain komentaja kenraali Jarmo Lindberg seurassaan Maasotakoulun johtaja eversti Asko Muhonen ja Reserviupseerikoulun johtaja eversti Jouko Rauhala.

Katselmukseen ja ohimarssiin osallistuvat myös osastot kummikursseilta 151 RITARI ja 201 SARASTUS.

Päivän musiikista vastaa Rakuunasoittokunta.

Tervetuloa seuraamaan paraatikatselmusta ja ohimarssia.

´