Rakuunasoittokunta saa uuden esiintymisasun

Maasotakoulu 22.11.2019 11.44
Tiedote
Rakuunasoittokunta ryhmäkuvassa uudessa edustus- ja esiintymisasussa, jossa yläosa on harmaa niin sanottu luurankotakki ja alaosa on punaiset hurmahousut.
Uusi esiintymisasu kuvastaa rakuunaperinteitä. Modernisoidussa puvussa on edelleen "luurankotakki" ja "hurmahousut".

Uudet univormut soittajilla yleisö näkee ensi kertaa Kohti joulua -konsertissa Lappeenrannassa 29.11.2019.

Rakuunasoittokunnan julkinen ensiesiintyminen uudessa asussa on perjantaina 29. marraskuuta Lappeenrannassa Kohti joulua -konsertissa. Tähän asti Rakuunasoittokunta on esiintynyt juhlavimmissa tilaisuuksissa jääkäriasussa, joka sekin jää edelleen yhdeksi esiintymisasuksi.

Miksi uusi esiintymisasu päätettiin ottaa käyttöön, Rakuunasoittokunnan johtaja, musiikkimajuri Riku Huhtasalo?

-Asu päätettiin hankkia ja ottaa käyttöön, koska soittokunnan nimi säilyi puolustusvoimauudistuksessa Rakuunasoittokuntana ja henkilöstölle piti saada esiintymisasu, joka edustaisi ja muistuttaisi ihmisiä rakuunaperinteestä, musiikkimajuri Huhtasalo kertoo.

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo on Rakuunasoittokunnan johtaja ja tässä hän on kuvassa uudessa esiintymisasussa, niin sanotussa luurankotakissa.

Musiikkimajuri Riku Huhtasalo johtaa Rakuunasoittokuntaa.

Uusi edustuspuku korvaa Rakuunasoittokunnan aikaisemman edustuspuvun, Uudenmaan rakuunoiden perinneasun m/22. Uudella puvulla korostetaan Rakuunasoittokunnan perinteitä nykyaikaan modifioituna. Pukua käytetään tilaisuuksissa, jotka ovat Rakuunasoittokunnan itsensä järjestämiä, eli muun muassa konserteissa ja ratsuväen perinteisiin liittyvissä tapahtumissa. Pukua voidaan käyttää myös tilaisuuksissa, joihin tilaaja erikseen pyytää kyseistä asua.

Rakuunasoittokunnan uudesta edustuspuvusta m/17 muodostetaan kaksi asukokonaisuutta:

1) Asukokonaisuuteen 1 kuuluvat takki m/17, keltainen olkapunos m/91, housut m/17, lakki m/17 ja puolikengät.

2) Asukokonaisuuteen 2 kuuluvat takki m/17, keltainen olkapunos m/91, saapashousut m/17, kesälakki m/39 ja saappaat.

Uudet asukokonaisuudet on suunnitellut yhdessä Rakuunasoittokunnan kanssa järjestelmäinsinööri Eija Nivukoski Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen järjestelmäkeskuksesta. Uudessa puvussa on niin sanotut luurankotakki ja hurmahousut edelleen nähtävissä.

-Pohjana uudelle asulle on vanha rakuunapuku, jota on nyt modernisoitu, mutta perinteitä kunnioittaen ja säilyttäen, Nivukoski kertoo.

Kohti joulua -konsertti Lappeenranta-salissa pe 29.11.2019 klo 19:

Konsertin johtaa musiikkimajuri Riku Huhtasalo, solistina esiintyy Anne Mattila. Iskelmätaivaan suursuosikki Anne Mattila saapuu vastaanottamaan Rakuunasoittokunnan kanssa ensimmäistä adventtia ja aloittamaan joulun odotuksen laulamalla ja laulattamalla tuttuja joulun säveliä.

Katso tästä linkistä Rakuunasoittokunnan mediatiimin video, jossa esitellään uutta pukua: https://www.facebook.com/rakuunasoittokunta/videos/2524839501133300/

Joukko-osasto Lappeenranta