Rovaniemen ilmatorjuntapatteriston perinnepäivä

Jääkäriprikaati 23.11.2018 8.55
Tiedote

Jääkäriprikaatin Rovaniemen ilmatorjuntapatteristo viettää 30.11.2018 patteriston perinnepäivää ja ilmatorjunnan vuosipäivää Someroharjulla patteriston komentajan everstiluutnantti Petri Sipilän johdolla.

Juhlapäivä alkaa klo 12.00 seppeleen laskulla ilmapuolustusmuistomerkille Rovaniemen varuskunnassa. Rovaniemen ilmatorjuntapatteriston ja sen perinnejoukkojen perinteitä kunnioitetaan ja juhlistetaan Sotilaskodissa järjestettävässä päiväjuhlassa klo 13.00 alkaen. Tilaisuuden ohjelmassa on muun muassa patteriston uuden joukkoyksikkölipun naulaus ja käyttöönotto.

Rovaniemen ilmatorjuntapatteristossa koulutetaan suorituskykyisiä sodanajan joukkoja kaikkien puolustushaarojen ja Rajavartiolaitoksen käyttöön. Nykyaikainen ilmauhka asettaa koulutettaville ilmatorjuntajoukoille korkeat osaamis- ja valmiusvaatimukset. Ilmavoimien käyttöön koulutettavien huoltokomppanioiden on tunnettava hyvin ilmavoimien taistelun tukemisen edellytykset. Tehokas koulutus- ja harjoitusrytmi pyrkivät vastaamaan edellä mainittujen lisäksi myös pohjoisen Suomen olosuhteiden asettamiin haasteisiin. Rovaniemen ilmatorjuntapatteristoon kuuluu komentajan ja esikunnan lisäksi kolme perusyksikköä: 1.Ilmatorjuntapatteri, 2.Ilmatorjuntapatteri ja Tukikohtakomppania.

Joukko-osasto Rovaniemi