Santahaminan pääsyrajoitteita tiukennetaan

Kaartin jääkärirykmentti 9.4.2020 15.56
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentti tiukentaa toimia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Santahaminaa koskevien rajoitusten tavoitteena on hillitä epidemian leviämistä ja vähentää epidemian vaikutuksia Puolustusvoimien toimintaan vähentämällä ulkopuolisten käyntejä ja kanssakäymistä henkilöstön kanssa.

Tiukennetut rajoitukset astuvat voimaan tiistaina 14.4.2020 kello 6.00.

Henkilö, joka epäilee altistuneensa koronavirukselle tai on palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä, ei ole oikeutettu pääsemään Santahaminaan (pois lukien Santahaminassa asuvat).

Santahaminassa rajoitetaan Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen tehtäviin liittymätöntä toimintaa. Vapaa-ajan harrastuksiin ja ajanviettoon, kokouksiin ja kokoontumisiin sekä Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen toimintaan liittymättömät oleskelu- ja vierailuluvat eivät ole toistaiseksi voimassa. Luvat aktivoidaan erillisellä käskyllä, kun rajoitteista voidaan luopua

Varusmiesten vieraiden/läheisten pääsy Santahaminaan on edelleen kielletty.

Maanpuolustuskorkeakoulun kirjaston käyttö on kielletty ulkopuolisilta. Maanpuolustuskorkeakoululle suunnatut vierailut on peruttu.

Edellä mainitut poikkeusjärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Mahdollisista lisätoimenpiteistä ja muutoksista ohjeistuksessa tiedotetaan tilanteen mukaisesti. 

Tällä kumotaan Kaartin jääkärirykmentin 13.3.2020 kello 16.46 julkaisema tiedote "Ulkopuolisten pääsyä Santahaminaan rajoitetaan" ja kyseinen tiedote poistetaan järjestelmästä.