Satakunnan jääkäripataljoonan syksyn kriisinhallintaharjoitukset alkavat

Porin prikaati 20.9.2018 9.54
Tiedote

Jääkärikomppanian varusmiesten kriisinhallintaharjoitukset pidetään peräkkäisinä viikkoina 24.–28. syyskuuta ja 1.–5. lokakuuta. Vaikka toiminta painottuu Porin prikaatin omiin harjoitusalueisiin, niin viikolla 39 harjoitellaan lisäksi Säkylän, Köyliön ja Yläneen alueella sekä viikolla 40 Turun, Naantalin ja Raasin alueella. Taistelutoimintaa on 26. syyskuuta Päällystökerhon rannan alueella Säkylässä sekä 27.–28. syyskuuta Oripään lentokentän alueella.

Harjoitukseen osallistuva noin 200 hengen joukko koostuu pääosin 1. ja 2. jääkärikomppanian varusmiehistä. Näissä kriisinhallintaharjoituksissa varusmiehet harjaantuvat toimimaan vaativissa kriisinhallintaoperaatioissa treenaten muun muassa kohteensuojausta, saattoa sekä aluevalvonta- ja hyökkäystehtävien toteuttamista.

Harjoituksessa on mukana 13 henkilöiden kuljettamiseen käytettävää XA-203 -kuljetuspanssariajoneuvoa sekä kuorma-autoja. Tämän lisäksi kummallakin viikolla harjoitukseen osallistuu tiistaina ja keskiviikkona kaksi NH90-kuljetushelikopteria sekä yksi MD500-kevythelikopteri. Viikon 40 harjoitukseen osallistuu myös tiistaina 2. lokakuuta yksi ilmavoimien Hornet-monitoimihävittäjä.

Harjoittelun aiheuttamaa haittaa pyritään välttämään, mutta lentotoiminnasta aiheutuu melua, jota voi esiintyä myös pimeän aikaan.

 

Huovinrinne, Säkylä Joukko-osasto Niinisalo, Kankaanpää Yhteistoiminta-alue