Sotilasvala ja sotilasvakuutus Senaatintorilla 12.8.2016

Kaartin jääkärirykmentti 19.7.2016 10.27
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentin heinäkuussa 2016 palveluksensa aloittaneiden varusmiesten ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien naisten sotilasvala ja -vakuutus järjestetään perjantaina 12. elokuuta 2016 Helsingin Senaatintorilla

Tilaisuuden juontaa toimittaja ja reservin kersantti Aki Linnanahde. Sotilasvakuutuksen, paraatin ja sotilasvalan vastaanottaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Ahti Kurvinen. Sotilasvalan ja -vakuutuksen esilukijana toimii Helsingin kaupunginjohtaja ylipormestari Jussi Pajunen.

Päivän ohjelma

klo 11 sotilasvakuutus (Tuomiokirkon länsipuoli)

klo 12 paraatikatselmus, sotilasvala (Senaatintori) ja ohimarssi

Sotilaskotiautot palvelevat tilaisuuteen osallistuvia Senaatintorin laidoilla. Sujuvimmin kahvin osto käy käteisellä, mutta osassa sotilaskotiautoista on mahdollista maksaa myös kortilla.

Sotilasvala vai -vakuutus?

Varusmies voi itse valita antaako hän sotilasvalan vai -vakuutuksen. Mikäli hän osallistuu esimerkiksi sotilasvalaan, riittää, että omaiset ja ystävät ovat paikalla ennen klo 12.00.

Tilaisuuden vaikutukset liikenteeseen

Paraatijoukkojen liikkumisen johdosta joudutaan tekemään tilapäisiä liikennejärjestelyjä Senaatintorilla ja sen läheisyydessä sekä asettamaan pysäköintirajoituksia. Tilaisuudesta aiheutuu katkoksia liikenteeseen Senaatintorilla ja sen lähialueilla joukkojen siirtymisien ja ohimarssin aikana. Liikennejärjestelyt on suunniteltu yhteistyössä poliisin ja Helsingin kaupungin kanssa. Haitat pyritään minimoimaan poliisin kanssa järjestettävällä liikenteen ohjauksella.

Tilaisuutta seuraamaan saapuvan yleisön toivotaan varaavaan siirtymisiin riittävästi aikaa ja mikäli mahdollista, käyttämään julkista liikennettä.

Joukkojen ryhmitys sotilasvakuutuksessa

Joukkojen ryhmitys sotilasvalalla

Ohimarssireitti

 

Lisätiedot

Tiedottaja Tiina Möttönen

p. 0299 421235

[email protected]