Suomalais-irlantilainen pataljoona vaihtui Irlantilais-suomalaiseksi Etelä-Libanonissa

Maavoimat 23.11.2016 8.45
Tiedote

Suomi ojensi johtovaltiovastuun Irlannille, ja suomalais-irlantilaisen pataljoonan muuttumista Irlantilais-suomalaiseksi juhlittiin paraatilla 22.11.2016.

Paraatissa everstiluutnantti Vesa Vainio luovutti pataljoonan komentajan tehtävät irlantilaiselle everstiluutnantti Stephen Howardille. Everstiluutnantti Vainio jatkaa vielä pataljoonan varakomentajana ja SKJL:n (Suomalainen Kriisinhallintajoukko Libanonissa) komentajana.

Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan muun muassa Maavoimien esikuntapäällikkö kenraalimajuri Jorma Ala-Sankila ja Irlannin asevoimien komentaja vara-amiraali Mark Mellet. Myös muita virkamiehiä ja paikallisia edustajia osallistui juhlaan. Tilaisuus huipentui ohimarssiin.

Suomi toimi johtovaltiona UNIFIL-operaatiossa aikavälillä 2013-2016. Pataljoonassa palvelee noin 500 rauhanturvaajaa Suomesta, Irlannista ja Virosta. Tähän asti suomalaisia on ollut noin 350 henkeä, mutta uuden rotaation myötä vahvuus supistuu noin 180 henkilöön, johon sisältyy myös virolainen joukkue.