Terveydenhoitoluentoja naisille Etelä-Libanonissa

Maavoimat 5.8.2016 13.44
Tiedote

Suomalais-irlantilainen pataljoona (FINIRISHBATT) järjestää vastuualueellaan terveysluentoja paikallisille naisille neljässä eri kaupungissa neljän kuukauden ajan.

FINIRISHBATT:n henkilöstö aloittaa vastuualueellaan elokuussa terveydenhoitoluennot naisille. Koulutusta terveydenhuollosta annetaan marraskuuhun asti, joilloin rotaatio 116 päättyy. Toiminnalliset luennot järjestetään terveydenhuoltokeskuksissa Kuninissa, Aynatassa, Rshafissa ja Ain Ibilissa.

Luentojen kantavana teemana on ensiapu, ja ensimmäisessä koulutuksessa Ain Ibilissa harjoiteltiin ensiavun antamista tukehtuvalle ja tajuttomalle henkilölle. Koulutuksen lopuksi osallistujille jeattiin SKJL:n tarjoama ensiapulaukku. Myös lapsille on järjestetty ohjelmaa, ja osallistujilla tarjotaan mahdollisuus jättää perheen pienimmät FINIRISHBATT:n henkilöstön hoitoon koulutuksen ajaksi.

Järjestämällä terveydenhoitoluentoja pyritään lisäämään paikallisten västön ja UNIFIL-operaation yhteistoimintaa ja näin parantaa joukkojen toimintamahdollisuuksia alueilla. Tarkoituksena on parantaa myös paikallisen naisväestön tilannetietoisuutta asioista, jotka koskevat heitä. Tapahtumissa myös koulutetaan osallistujia hoitamaan pieniä vammoja.