Hyppää sisältöön

Tykistökoulun johtaja vaihtuu - Uusi johtaja: ”Ilmatulenjohdon koulutus kiinteäksi osaksi koulua”

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 18.12.2019 10.50
Tiedote
Kaksi sotilashenkilöä seisoo ja poseeraa tykin edessä.
Everstiluutnantti Petri Haataja ja everstiluutnantti Antti Pirinen.

Maasotakouluun kuuluva Tykistökoulu Kankaanpään Niinisalossa saa uuden johtajan. Vaihtotilaisuus pidettiin 17. joulukuuta 2019. Everstiluutnantti Petri Haataja siirsi tehtävät seuraajalleen everstiluutnantti Antti Piriselle.

Tykistökoulun uusi johtaja everstiluutnantti Antti Pirinen aloittaa uudessa tehtävässään tammikuussa 2020. Ennen Tykistökoulun johtajuutta hän toimi Porin prikaatissa Satakunnan tykistörykmentin komentajana. Hän on palvellut myös muun muassa ulkomailla kriisinhallintaoperaatioissa.

Millaista taustaa sinulla on tykistöstä?

- Olen palvellut lähes koko urani tykistöaselajin tehtävissä tai tehtävissä, jotka liittyvät läheisesti tykistöön. Ainoastaan ulkomaan komennukset eivät liittyneet mitenkään tykistöön, everstiluutnantti Pirinen kertoo.

Millä mielin siirryt tehtävään ja Kankaanpään Niinisaloon? Onko muutto edessä?

- Tehtävä on erittäin mieluinen. Paikkakunta pysyy samana, hän toteaa.

Mitä mielestäsi Tykistökoulussa pitäisi saada aikaan lähitulevaisuudessa? Miten kehittäisit aselajikouluasi?

- Tavoitteena on, että Tykistökoulu on arvostettu tulenkäytön koulutuskeskus ja kehittäjä niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin. Tämä rakentuu yhteistoiminnassa muiden toimijoiden kesken. Lähitulevaisuudessa tärkeää on integroida ilmatulenjohdon koulutus kiinteäksi osaksi Tykistökoulua sekä pitää kiinni osaavasta ammattitaitoisesta henkilöstöstä sekä tarvittaessa rekrytoida uusia aselajinsa kärkiosaajia koululle, Pirinen pohtii.

Tykistökoulun lippu luovutetaan uudelle koulunjohtajalle juhlallisesti.

"Suomen parasta henkilöstöä Tykistökoulussa"

Tykistökoulun siirtyvä johtaja everstiluutnantti Petri Haataja pitää koulunjohtajuutta uransa huipputehtävänä tähän mennessä.

- Tykistökoulun johtajuus on ollut parasta aikaa sotilasurallani tähän saakka. Työnteko aselajin kovimpien ammattilaisten kanssa antaa erityiset eväät haastaa itsensä ja koko henkilöstö ideoimaan ja kehittämään Tykistökoulua sekä koko aselajin koulutusta.

Everstiluutnantti Petri Haataja.

- Mieleenpainuvin prosessi oli Tykistökoulun strategian laatiminen ja siitä seuranneet tilojen ja opetusmateriaalin kehittäminen sekä organisaatiomuutoksen suunnittelu. Yllättävintä prosessissa oli, kuinka hyvin henkilökunta otti sen vastaan. Tieto muutoksista organisaatiossa ja tehtävissä ei saanut työilmapiiriämme laskemaan. Toisaalta päätettyjen muutosten toteuttaminen ottaa Puolustusvoimien organisaatioissa aikansa. Se on tullut tässä prosessin toimeenpanovaiheessa huomattua. Emme ole tässä suhteessa vielä ketterimmillämme.

Everstiluutnantti Petri Haataja toimi Tykistökoulun johtajana keväästä 2018 alkaen, eli yli puolitoista vuotta. Hän siirtyy tammikuun alussa Panssariprikaatiin Jääkäritykistörykmentin komentajaksi.

Mitä vinkkejä ja ajatuksia annat seuraajallesi?

- Toivon, että Antti, jatkat Tykistökoulun kokonaisvaltaista kehittämistä. Sinulla on käytössäsi siihen Suomen paras henkilöstö - tykistökoululaiset, Haataja toteaa.

Tykistökoulu sijaitsee Kankaanpään Niinisalossa ja on osa Maasotakoulua, kuten neljä muutakin aselajikoulua: Jalkaväkikoulu ja Pioneerikoulu Lappeenrannassa, Panssarikoulu Hattulan Parolannummella ja Viestikoulu Riihimäellä.

Joukko-osasto Niinisalo, Kankaanpää
´