Uusia upseerikokelaita Haminasta

Maasotakoulu 21.1.2019 8.12
Tiedote

Maavoimien reserviupseerikurssi 253 PERINTÖ päättyy torstaina 24.1.2019.

Kurssilta valmistuu 613 upseerioppilasta, joista naisia 57, reserviupseeriksi eri puolustushaarojen sekä Rajavartiolaitoksen tarpeisiin.

Reserviupseerikurssin päämääränä on kouluttaa ammattitaitoisia ja yhteistyökykyisiä johtajia, jotka johtavat omalla esimerkillään ja saavat tehtävän edellyttämän toiminnan syntymään joukon sisältä. Tämä on vaatinut upseerioppilailta hyviä johtajavalmiuksia sekä vahvaa motivaatiota itsensä jatkuvaan kehittämiseen.

Opiskelu reserviupseerikurssilla on kestänyt 14 viikkoa, jonka aikana upseerioppilaille on koulutettu perusteet joukkueen tai jaoksen johtajan tasoisista tehtävistä.

Päätöstilaisuus Reserviupseerikoulun Maneesissa alkaa kello 12.00.

Juhlassa jaetaan useita huomionosoituksia, muun muassa Suomen Reserviupseeriliiton kunniamiekka kurssin priimukselle sekä Mannerheimristin -ritarien Ritarikivi ja kunniapalkkio upseerikokelaalle, joka on kurssin aikana osoittanut poikkeuksellisen hyviä johtajaominaisuuksia.

Juhla päättyy kahvitilaisuuteen jonka jälkeen on kello 14.30 alkaen vuorossa katselmus RUK:n päärakennuksen kentällä ja ohimarssi Kadettikoulunkadulla. Paraatikatselmuksen suorittaa ja ohimarssin vastaanottaa Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö kenraalimajuri Ilkka Korkiamäki..

Katselmukseen ja ohimarssiin osallistuvat myös osastot kummikursseilta 153 HURTTIUKKO ja 203 POLKU,  yhteensä noin sata henkilöä. 

Päivän musiikista vastaa Rakuunasoittokunta.

Tervetuloa seuraamaan paraatikatselmusta ja ohimarssia.