Viima treenaa nenätyöskentelyä Kaakko 19 -harjoituksessa

Maavoimat 29.11.2019 9.50
Uutinen
Saksanpaimenkoira Viima ja omistaja Jaakko Teerialho.

Kaakko 19 -harjoitukseen osallistuu myös hieman harvinaisempia taitojensa kertaajia.

Yksi heistä on Logistiikkajoukkojen mukana harjoitukseen osallistuva saksanpaimenkoira Cunto Wilma eli kotoisammin Viima. Viima on viisivuotias reserviläiskoira.

Vaikka Kaakko 19 onkin Viiman ensimmäinen harjoitus, on kaikki alkanut hyvin, iloitsee Viiman omistaja, koiranohjaajan tehtävässä kertausharjoitukseen osallistuva Jaakko Teerialho.

- Suoritin varusmiespalveluksen aikanaan koiranohjaajana ja jo edellisessä kertausharjoituksessa tiedustelin mahdollisuutta ottaa koirani mukaan seuraavaan mahdolliseen harjoitukseen.

Kun kutsu Kaakko 19 -harjoitukseen saapui, sovittiin myös Viiman osallistumisesta.

- Ennen harjoituksia kävimme Viiman kanssa Niinisalossa terveystarkastuksessa, missä sille tehtiin yleistarkastus ja se todettiin palveluskelpoiseksi, hihnan toisessa päässä oleva Teerialho taustoittaa.

Harjoituksessa Viiman kanssa on tarkoitus suorittaa erilaisia nenähommia ja samalla opettaa muuta ryhmää toimimaan koiran kanssa. Positiivista palautetta on jo saatu, vaikka harjoitus on vasta alkanut.

Teerialho myöntää, että pientä jännitystä on ilmassa ollut. Omistaja uskoo Viiman kuitenkin tuntevan olonsa kotoisaksi kertausharjoituksen majoituksessa, eli Puolustusvoimien koirakärryssä.

- Vaikka ei nyt tällä kertaa samaan sänkyyn pääsekään, toteaa Teerialho naurahtaen ja koiransa voimakasta hännänheilutusta tulkiten.

Saksanpaimenkoira Viima, jolla kaulassaan rukka -merkkinen kaulapanta.