Hyppää sisältöön

Paikallispuolustusharjoitukset 2/2018

Maavoimien joukko-osastot järjestävät kuusi paikallispuolustusharjoitusta Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson, Lapin, Pohjois-Savon, Satakunnan, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueilla 10.–14. syyskuuta.

Tavoitteena on kehittää paikallisjoukkojen valmiutta ja johtamiskykyä sekä parantaa varusmiesten, reserviläisten sekä henkilökunnan osaamista paikallisjoukkojen tehtävissä.

Harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 4 100 henkilöä Puolustusvoimista, aluehallintovirastoista, ELY-keskuksista, Finaviasta, merivartiostoista, paikallisviranomaisista, pelastuslaitoksista, Poliisista, Rajavartiolaitoksesta, sairaanhoitopiireistä ja Tullista.

Harjoituksissa käytetään sivullisille vaarattomia paukkupatruunoita, jotka aiheuttavat melua. Harjoituksissa liikkuu runsaasti myös sotilasajoneuvoja kuten panssaroituja miehistönkuljetusvaunuja.

Harjoitukset ovat Puolustusvoimien toimintasuunnitelman mukaisia. Osa harjoituksiin osallistuvista varusmiehistä kotiutuu 19. syyskuuta. Lisätietoa paikallispuolustuksesta löydät tästä.

Kuusi paikallispuolustusharjoitusta

Harjoitus

Alueet

Osallistujia

Johtava joukko-osasto

Etelä-Karjala 18 Lappeenranta, Joutseno ja Taipalsaari 200 hlöä Maasotakoulu

Joensuu 18

Joensuu

1 000 hlöä

Kainuun prikaati

Kehä 18

Länsi-Uusimaa

530 hlöä

Kaartin jääkärirykmentti

Kymi 218

Etelä-Savo, Kymenlaakso

1 000 hlöä

Karjalan prikaati

Lappi 18

Ivalo, Sodankylä, Rovaniemi

320 hlöä

Jääkäriprikaati

Syystammi 18

Satakunta ja Varsinais-Suomi

1 300 hlöä

Porin prikaati

 

Paikallisjoukot

  • Paikallisiin taistelu- ja tukemistehtäviin käytettäviä sodan ajan joukkoja
  • Joukot koulutetaan ja varustetaan tehtäviensä edellyttämällä tavalla
  • Paikallisjoukkoihin sijoitetaan toiminta-alueen hyvin tuntevia reserviläisiä
  • Paikallisjoukkojen kouluttamisessa hyödynnetään laajasti vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen resursseja sekä vapaaehtoisuutta
  • Paikallisjoukkojen tehtäviä ovat muun muassa joukkojen perustaminen, alueen valvonta, kohteiden suojaaminen, erikoisjoukkojen vastainen toiminta, yhteistoiminta siviiliviranomaisten kanssa, muiden joukkojen tukeminen ja paikallishuolto.
  • Paikallisjoukkoja voidaan käyttää normaalioloissa rajoitetusti muiden viranomaisten tukemiseen.

 

Panssariprikaati harjoittelee paikallispuolustusta Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen alueella
Panssariprikaati

Panssariprikaati harjoittelee paikallispuolustusta Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen alueella

Panssariprikaati johtaa Keski-Suomi 24-paikallispuolustusharjoituksen Keski-Suomen ja Kanta-Hämeen alueella 4.-8.3.2024. Harjoitukseen osallistuu Panssariprikaatin joukkojen lisäksi Keski-Suomen ja Pirkanmaan aluetoimistot, joukkoja Ilmavoimista sekä eri viranomais- ja yhteistyötahoja. Harjoitustoiminta keskittyy Hattulan, Hämeenlinnan ja Jyväskylän alueelle. Pääosa noin 300 henkilön harjoitusjoukosta on varusmiehiä.
23.2.2024 | 14.48
Paikallispuolustusharjoituksissa keskitytään Suomen kokonaisturvallisuuteen
Maavoimat

Paikallispuolustusharjoituksissa keskitytään Suomen kokonaisturvallisuuteen

Maavoimat järjestää kevään paikallispuolustusharjoitukset 1.–8. maaliskuuta. Harjoituksiin osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä, Puolustusvoimien henkilökuntaa sekä merkittävä määrä muiden viranomaisten edustajia.
15.2.2024 | 16.06
Uuden äärellä: Paikalliskyberpuolustuksen kenttäkoe Rovaniemellä 
Jääkäriprikaati

Uuden äärellä: Paikalliskyberpuolustuksen kenttäkoe Rovaniemellä 

Vaikka kybertoimintaympäristö on globaali, niin kyberhyökkäyksiin liittyy aina paikallinen luonne. Kyberhyökkäykset ovat myös laaja-alaiseen vaikuttamisen keskeisiä keinoja. Siksi Puolustusvoimat testaa kyberkyvykkyyksien käyttöä myös osana paikallispuolustusta kyberuhkien torjunnassa. 
8.9.2023 | 8.04
Kaartin jääkärirykmentti

Kaartin jääkärirykmentti johtaa viranomaisyhteistyöharjoituksen Helsingissä 2.9.2023

Kehä 23 - paikallispuolustusharjoitukseen liittyvä viranomaisyhteistyöharjoitus järjestetään Helsingin kantakaupungin alueella lauantaina 2.9.2023.
1.9.2023 | 17.19
´