Osiot
Valikko
Maavoimat

 

Saapumiserän 2/20 vala- ja vakuutustilaisuudet 8.8.2020

Seuraa Maasotakoulun alokkaiden sotilasvalan vannomista suorana verkossa!

Varusmieskoulutuksen poikkeuksellisista järjestelyistä johtuen Puolustusvoimien heinäkuun 2020 saapumiserän sotilasvala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään ilman yleisöä.

Maasotakoulun valatilaisuus lähetetään Haminan varuskunnasta suorana livestreamauksena tällä verkkosivulla lauantaina 8.8.2020 alla olevassa ikkunassa. Livelähetys alkaa kello 11.40. Suosittelemme käynnistämään livelähetyksen jo kuitenkin noin 5 minuuttia aiemmin. Valatilaisuus alkaa klo 11.55. Lähetys on katsottavissa samassa ikkunassa tallenteena tapahtuman jälkeen (pienen viiveen jälkeen).

Sotilasvala ja sotilasvakuutus ovat kaksi eri tapahtumaa. Kristinuskoisten sotilasvala on 8.8.2020 klo 11.55 alkaen ja siinä mukana on suurin osa alokkaista.

Uskonnottoman sotilasvakuutuksen voi halutessaan antaa valan sijaan. Sotilasvakuutustilaisuus järjestetään samana päivänä aamupäivällä ennen valatilaisuutta.

Vakuutustilaisuutta ei valan tapaan lähetetä suorana netissä, mutta se videoidaan ja tallenne (linkki) toimitetaan vakuutuksen antaneelle varusmiehelle ja hänen läheisilleen pyydettäessä. Tallenteen (linkin) voi pyytää sähköpostitse osoitteesta [email protected] tai [email protected].

Sotilasvalan vannomisen tai sotilasvakuutuksen antamisen jälkeen Maasotakoulun alokkaat nimitetään jääkäreiksi.