Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Vala- ja vakuutustilaisuudet Kainuun prikaatissa

Perjantai 8.2.2019

Tammikuun alokkaiden vala- ja vakuutustilaisuuksia vietetään 8. ja 9. helmikuuta.

Tammikuun alokkaiden vala- ja vakuutustilaisuuksia vietetään 8. ja 9. helmikuuta.

Tapahtumat järjestetään perjantaina 8.2. Oulussa Ouluhallissa ja lauantaina 9.2. varuskunnassa Kajaanissa. Tarkista alokkaaltasi mihin tilaisuuteen hän osallistuu (vala, sotilasvala, vala ortodoksisille alokkaille), jotta osaat tulla oikeaan tilaisuuteen! Alokkaiden yksiköt saattavat myös vaihtua kun erikoistehtävien valinnat on tehty. Tarkista siis myös kumpana päivänä alokkaasi on valalla.

Oulu

Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaiden tilaisuudet Oulussa perjantaina 8.2.

 • 11.30 sotilasvakuutus, Ouluhallin yläkerran luokka
  (osallistuvat vakuutuksen antavat alokkaat läheisineen)
 • 12.00 joukot alkavat ryhmittymään Ouluhalliin
 • 12.30 sotilasvala, Ouluhalli
  (osallistuvat valan vannovat alokkaat läheisineen)
 • 13.10 ohimarssi, Ouluhalli
  (osallistuvat kaikki alokkaat, yleisö seuraa paikoillaan)

Ohimarssin jälkeen aseiden luovutus, lomatarkastus ja valalounas, jonka jälkeen valaloma alkaa. Yleisö voi siirtyä valalounaalle ohimarssin jälkeen, varusmiehet palaavat lounaalle lomatarkastuksesta. Valakartta auttaa paikantamaan oman alokkaan kentältä.

Lisäksi Ouluhallin piha-alueella järjestetään kalustonäyttely ja toimintarastit alueen koululaisille kello 9-14 ja seppele lasketaan Oulun sankarihautausmaalla kello 10.30.

Ortodoksiset alokkaat voivat halutessaan osallistua ortodoksiselle valalle lauantaina Kajaanin ortodoksisen seurakunnan kirkossa. Tässä tapauksessa he eivät ole yksikkönsä mukana Oulussa ja osallistuvat Kajaanissa sotilasvalan jälkeiseen ohimarssiin.

Ajo-ohje ja paikoitus

Ouluhalli sijaitsee osoitteessa Ouluhallintie 20 Raksilan kaupunginosassa. Seuraa opasteita Raksila ja Ouluhalli. Navigaattoriosoite Ouluhallintie 20 tai Ylioppilaantie 4. Sotilaspoliisi ohjaa paikoitusta. INVA-merkityille ajoneuvoille pyritään löytämään parkkipaikka mahdollisimman läheltä hallin sisäänkäyntiä.

Sotilaskoti

Vierailijoiden ja varusmiesten käytössä on kaksi sotilaskotiautoa Ouluhallin piha-alueella kalustonäyttelyn yhteydessä. Sotilaskotipalvelut järjestää Oulun sotilaskotiyhdistys.

Valalounas

Kotiväelle tarjotaan valalounas Ouluhallissa (hernekeitto, mehu, leipä + margariini) sotilasvalan ja ohimarssin jälkeen. Tarjolla on myös erityisruokavalio niille, joille hernekeitto ei sovellu.

Tupakointi

Tupakointi on sallittu merkityllä tupakointipaikalla ulkona noin 20 metrin päässä pääovesta.

Koirat

Ouluhalliin ei saa tuoda lemmikkejä, ainoastaan virkakoirat (opas- ja poliisikoirat) ovat sallittuja.

WC-tilat

Yleisön käytössä ovat Ouluhallin WC-tilat.

Pukeutuminen

Vala- ja vakuutustilaisuudet ohimarssineen ja valalounaineen tapahtuvat Ouluhallilla sisätiloissa.

Lääkintähuolto

Lääkintäpartiot ovat mukana tapahtumissa. Hätätilanteessa soitto hätänumeroon 112.

Valokuvaus

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa kuvata, mutta joukkojen väliin ja valakentän keskelle pääsevät vain median edustajat varuskunnan tiedottajan opastamana.

Puhelin

Pidäthän puhelimen äänettömällä tilaisuuksien aikana.

Palaute

Pyydämme jälleen palautetta valapäivän sujumisesta. Palautekysely avautuu 8.2. osoitteessa bit.ly/vala119.

Valan ja vakuutuksen vastaanottaa Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Tuomo Repo. Valajoukkoja komentaa esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Oula Asteljoki ja valahartauden toimittaa sotilaspastori Heikki Korva. Valakaavan esilukijana toimii Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen ja vakuutuskaavan esilukijana Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen.Tapahtumien musiikista vastaa Lapin sotilassoittokunta.

Puolustusvoimien seppeleen laskee kello 10.30 Oulun Sankarihautausmaalla prikaatikenraali Tuomo Repo, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja sotaveteraani Onni Toljamo. Kunniavartiossa ovat reserviläiset.

Kajaani

Kainuun jääkäripataljoonan, Kainuun tykistörykmentin ja Kuopion huoltopataljoonan alokkaiden tilaisuudet varuskunnassa Kajaanissa lauantaina 9.2.

 • 9.00 vala ortodoksisille alokkaille, Kajaanin ortodoksinen kirkko, Sammonkatu 17
  (osallistuvat ne ortodoksiset alokkaat, jotka ovat valinneet tämän tilaisuuden ja heidän läheisensä)
 • 10.30 sotilasvakuutus, auditorio Sotilaskodin vieressä
  (osallistuvat vakuutuksen antavat alokkaat läheisineen)
 • 11.00 joukot alkavat ryhmittymään valakentälle
 • 11.30 sotilasvala, paraatikenttä
  (osallistuvat valan vannovat alokkaat läheisineen)

Valan jälkeen paraatikentällä ohimarssi, johon osallistuvat myös ortodoksiset ja vakuutuksen antaneet alokkaat. Aseiden palautuksen ja lomatarkastuksen jälkeen valalounas yksiköissä ja valaloma alkaa. Valakartta auttaa paikantamaan oman alokkaan kentältä.

Ajo-ohje ja paikoitus

Valaopasteet opastavat varuskuntaan valtateiltä 5 ja 6. Katuosoite Prikaatintie 97 ohjaa joissakin navigaattoreissa Vimpelinlaaksoon. Seuraa väliaikaisia valaopasteitamme ja varaudu ruuhkiin sekä tulo- että paluumatkalla. Sotilaspoliisi ohjaa paikoitusta eripuolille varuskuntaa. INVA-merkityille ajoneuvoille pyritään löytämään parkkipaikka mahdollisimman läheltä paraatikenttää.

Sotilaskoti

Sotilaskoti palvelee koko päivän ajan.

Valalounas

Kotiväelle tarjotaan valalounas yksiköissä (hernekeitto, mehu, leipä + margariini) sotilasvalan ja ohimarssin jälkeen. Tarjolla on myös erityisruokavalio niille, joille hernekeitto ei sovellu.

Tupakointi

Tupakointi on sallittu merkityillä tupakointipaikoilla varuskunnassa.

WC-tilat

Käytössä ovat perusyksiköiden, Sotilaskodin ja varuskuntaravintolan WC-tilat. Pyörätuolia käyttäville henkilöille WC-tilat löytyvät Hoikanhovista ja Sotilaskodin alakerrasta.

Pukeutuminen

Varaudu säänmukaisella pukeutumisella ja mukavilla jalkineilla.

Lääkintähuolto

Lääkintäpartiot ovat mukana tapahtumissa. Hätätilanteessa soitto hätänumeroon 112.

Valokuvaus

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa kuvata, mutta joukkojen väliin ja paraatikentän keskelle pääsevät vain median edustajat varuskunnan tiedottajan opastamana. Dronekuvaus varuskunnan alueella on kielletty.

Puhelin

Pidäthän puhelimen äänettömällä tilaisuuksien aikana.

Palaute

Pyydämme jälleen palautetta valapäivän sujumisesta. Palautekysely avautuu 8.2. osoitteessa bit.ly/vala119.

Kajaanissa valat ja vakuutuksen vastaanottaa prikaatin komentaja, prikaatikenraali Tuomo Repo ja valajoukkoja komentaa esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Oula Asteljoki. Vala- ja vakuutuskaavojen esilukijana toimii kansanedustaja Markku Eestilä. Kirkolliset toimitukset ortodoksisessa kirkossa toimittaa Isä Jyrki Penttonen ja valahartauden sotilasvalassa pitää sotilaspastori Heikki Korva. Tapahtumien musiikista vastaa Lapin sotilassoittokunta.

Kohderyhmät: kansalaiset