Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Sotilasvala ja -vakuutus Kaartin jääkärirykmentissä

Perjantai 15.2.2019 klo 8.00 –  20.00

Tammikuussa 2019 palveluksensa aloittaneiden alokkaiden sotilasvala ja -vakuutus järjestetään 15. helmikuuta 2019. Tilaisuuteen osallistuvien tulee ilmoittautua etukäteen alla olevan ilmoittautumislinkin kautta.

Päivän ohjelma

  • Kello 10.30 kalustoesittely, Perinnetalo ja sotilaskoti avataan
  • Kello 12.00 sotilasvakuutus (esikunnan etupiha)
  • Kello 12.30 paraatikatselmus, sotilasvala ja ohimarssi (kasarmialueen alakenttä)
  • Kello 14.00 kalustoesittely ja Perinnetalo sulkeutuvat

Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen vastaanottaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen. Varusmiesten viikonloppuvapaa alkaa yksiköittäin lomatarkastuksen jälkeen.

Sotilasvakuutus alkaa kello 12.00 ja sotilasvala kello 12.30. Joukot ryhmittyvät tilaisuuteen noin 15-20 minuuttia ennen sen alkamista. Paraatikatselmuksen ja sotilasvalan jälkeen joukot valmistautuvat ohimarssiin siirtymällä valakentältä ohimarssin lähtökynnykselle. Joukkojen valmistautuessa ohimarssiin, läheiset ehtivät siirtyä valakentän vieressä kulkevan Santahaminantien varteen ohimarssin seuraamista varten.

Saapuminen, pysäköinti ja liikenteenohjaus

Kaikkien sotilasvalaa ja -vakuutusta seuraamaan tulevien tulee ilmoittautua etukäteen 10.2. mennessä osoitteessa lyyti.in/kaartjrvala119. Osallistujamäärä on rajattu neljään vierailijaan alokasta kohden. 

Santahaminan portista pääsee sisälle kello 10.00 alkaen. Portilla on varauduttava henkilöllisyyden todistamiseen (passi, ajokortti tai kuvallinen henkilöllisyystodistus).

Saapumiseen, pysäköintiin ja tapahtumapaikalle siirtymisiin pyydetään varaamaan riittävästi aikaa. Suosittelemme saapumista julkisilla kulkuvälineillä. Bussi numero 86 kulkee Herttoniemen metroasemalta Santahaminan saarelle. Bussin aikataulut löytyvät Helsingin seudeun liikenteen (HSL) sivuilta.

Sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä Santahaminan portilta pysäköintialueille ja pysäköintialueilta tilaisuuden aloituspaikoille. Liikuntarajoitteisia varten on varattu henkilöpakettiauto kuljettamaan liikuntarajoitteisia pysäköintialueilta tapahtumapaikalle ja takaisin. Ilmoitathan kuljetustarpeesta pysäköintialueilla oleville liikenteenohjaajille.

Valokuvaus tilaisuuksissa

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa valokuvata, mutta joukkojen väliin ja paraatikentän keskelle meneminen on kiellettyä.

Sotilaskoti

Sotilaskodin myyntipisteet ovat auki tilaisuuksien ajan. Myyntipisteet sijaitsevat sotilaskodissa, 2. jääkärikomppanian alakerrassa sekä 1. jääkärikomppanian päädyssä (sotilaskotiauto).

WC-tilat

WC-tilat löytyvät kaikista alokasyksiköistä, Perinnetalosta ja sotilaskodista. Näissä tiloissa on myös mahdollisuus lämmitellä tarpeen niin vaatiessa.

Muuta

Suosittelemme osallistujia varautumaan tilaisuuteen sään mukaisella varustuksella sekä mukavilla jalkineilla.

Muistathan varmistaa omalta alokkaaltasi osallistuuko hän sotilasvalaan vai sotilasvakuutukseen.