Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Läheistenpäivät Kainuun prikaatissa

Lauantai 13.7.2019 klo 11.00

Heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden alokkaiden läheistenpäivät järjestetään ensimmäisenä palvelusviikonloppuna.

Läheiset, tervetuloa varuskuntaan!

Kainuun prikaati toivottaa tammikuun alokkaiden läheiset lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan varuskuntaan.

Järjestämme läheistenpäivät kahtena päivänä suuren vierailijamäärän vuoksi. Vietämme vierailupäiviä siten, että

 • lauantaina 13.7. vieraita ottavat vastaan Kainuun tykistörykmentti ja Kainuun jääkäripataljoona ja
 • sunnuntaina 14.7. vieraita ottavat vastaan Kuopion huoltopataljoona, Pohjan pioneeripataljoona ja Pohjois-Suomen viestipataljoona.

Molempina päivinä vierailuaika on kello 11-15, jolloin kotiväki voi tutustua varuskuntaan, kasarmeihin, tupaan, kalustoon ja tietenkin Sotilaskotiin.

Päivän ohjelma ja aikataulu:

 • klo 11 yksikkö järjestyy takapihalle, tapaat alokkaasi
 • info(t) läheisille alokkaan yksikössä tai yksikön osoittamassa tilassa
 • lounas kotiväelle alokkaan yksikössä
 • klo 14 toimintanäytös urheilukentällä
 • klo 15 saakka tutustuminen varuskuntaan, kalustoon ja toimintanäytökseen

Vierailun pääpaino on tutustuminen ympäristöön ja tulevaan koulutukseen. Jokaisessa yksikössä henkilökuntaan kuuluva kouluttaja kertoo infotilaisuudessa tulevasta koulutuksesta.

Pyydämme teitä pukeutumaan sään mukaisesti: varuskunta on iso - kuin pieni kunta - ja sotilaspoliisit täyttävät paikoitusalueet järjestyksessä, jolloin etäisyys yksikköön voi olla suurikin. Varaudu erityisesti mukavilla kengillä! INVA-merkityt ajoneuvot pyritään ohjaamaan mahdollisimman keskeiselle paikalle.

Kumpi vierailupäivä?

Alokkaat ilmoittavat kotiin vierailuajankohdasta, mutta kun uutta asiaa on paljon tieto saattaa jäädä hämäriin. Alla on kaikki viisi pataljoonaa/rykmenttiä ja läheistenpäiviin osallistuvat yksikkömme:

Lauantaina vieraillaan

 • Kainuun tykistörykmentti: Kranaatinheitinkomppania, 1. tuliasemapatteri ja 2. tuliasemapatteri
 • Kainuun jääkäripataljoona: 1., 2., ja 3. jääkärikomppania

Sunnuntaina vieraillaan

 • Kuopion huoltopataljoona: Huoltokomppania, 1. erillinen autokomppania
 • Pohjan pioneeripataljoona: 1. pioneerikomppania, Teknillinen komppania
 • Pohjois-Suomen viestipataljoona: 1. ja 2. viestikomppania, Esikuntakomppania

Liikenne

Varuskunnan portilla riittää tulijoita ennen kello 11 ja liikenne ruuhkautuu etenkin Kajaanin eteläpuolella valtatie 5:llä kun Savosta ja Pohjanmaalta tulevat reitit yhtyvät 20 km Kajaanin eteläpuolella. Varaa siis riittävästi ajo-aikaa.

Jotkut navigaattorit ohjaavat etelästä tulijoita Prikaatintie 97 -osoitteella Vimpelinvaaralle. Varuskuntaan pääsee kuitenkin ainoastaan kääntymällä valtatie 5:ltä valtatielle 6 kohti Joensuuta ja Sotkamoa. Asetamme Läheistenpäivä-liikenneopasteet valtateille 5 ja 6 opastamaan varuskuntaan.

Sotilaspoliisi ohjaa paikoitusalueille varuskunnassa. Suuren osallistujamäärän vuoksi ajoneuvot ohjataan keskitetysti täyttäen paikoitusalueet järjestyksessä - emme voi lajitella tulijoita pataljoonittain portilla.

Kenttälounas yksikössä

Tarjoamme vieraille armeijan tyyliin kenttälounaan yksikössä. Tarjolla on tuolloin hernekeittoa (sis. leipä, levite, mehu). Istumapaikkoja on rajoitetusti, joten pyydämme porrastamaan ruokailua.

Varautuaksemme ruokailijoihin, pyydämme alokkaita selvittämään tapahtumaan osallistuvien läheistensä määrän heti palveluksen ensimmäisinä päivinä. Samalla kirjataan ylös mahdolliset erityisruokavaliot.

Opasmiehet ohjaavat

Sotilaspoliisi ohjaa liikenteen paikoitusalueille eri puolille varuskuntaa molemmista porteista ja opasmiehet ohjaavat vieraat kohti oikeaa perusyksikköä. Vierailijat tapaavat siis omat alokkaansa yksikön takapihalla kun alokkaat järjestäytyvät sinne kello 11. Mikäli tulette varuskuntaan hyvissä ajoin, Sotilaskoti palvelee jo ennen tilaisuuden alkamista. Mikäli tulette varuskuntaan myöhemmin, olkaa yhteydessä omaan alokkaaseenne ja sopikaa tapaamispiste jonne löydätte molemmat.

Mikäli ette tiedä alokkaanne yksikköä, voitte kysyä sitä keltaliivisiltä opasmiehiltä, joilta löytyy aakkosellinen nimilista alokkaista yksikkötietoineen.

» tapahtumakartat

WC-tilat

Sotilaskodissa ja viereisessä auditorion yläkerrassa on rajallinen määrä WC-tiloja, joten pyydämme vieraita käyttämään yksiköiden wc-tiloja, jotka on vierailun ajaksi merkitty selkeästi miesten ja naisten käyttöön.

Lisäksi wc-tiloja löytyy Hoikanhovin varuskuntaravintolasta (Sotilaskotia vastapäätä yläpihalla), jossa myös liikuntarajoitteisten on helpompi asioida.

Valokuvaus

Läheistenpäivinä valokuvaus on sallittua varuskunnassa.

Koirat

Koiravieraat ovat tervetulleita varuskuntaan viikonloppuna sillä edellytyksellä, että omistaja tai huoltaja varmistaa koiran hyvinvoinnin koko vierailun ajan. Varmista, että vettä on saatavilla - sitä saa esimerkiksi hanoista yksikön alimmasta kerroksesta. Koiraa ei voi viedä tiloihin, jossa käsitellään elintarvikkeita (kenttälounas, Sotilaskoti, Varuskuntaravintola) eikä Sotakoiraosaston tiloihin. Älä jätä koiraa kuumaan autoon!

Tupakointi

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan savuttomuuteen varuskunnassa - tupakointi on sallittua vain tupakointipaikoilla ja toivomme, että vieraamme pyrkivät hyödyntämään samoja alueita tupakointiin ja pitämään piha-alueet siisteinä tumpeista.

Kyselyt ja palaute

Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtumasta, voit ottaa virka-aikana yhteyttä

 • asiakaspalvelupisteeseen (alokkaan yksikkötiedot 8.7. alkaen) puh. 0299 451 160 virka-aikana
 • tiedottajaan (8.7. alkaen) puh. 0299 451 113 myös läheistenpäivinä viikonloppuna

Numerot eivät ole maksullisia palvelunumeroita.

Pyydämme vierailta palautetta tapahtumajärjestelyistä. Mikäli sinulla on kotiväenpäiviin liittyen risuja tai ruusuja annettavana, voit lähettää ne osoitteessa bit.ly/LP219 sähköisesti viikon ajan läheistenpäivän jälkeen.

Nähtävää Kajaanissa

Aihepiiriin liittyen Kajaanista löytyy nähtävää mm. maailman pohjoisin 1600-luvulla pystytetty Rauniolinna Kajaanijoessa ja Kajaanin Ase- ja varusmuseo, josta löytyy aseita, univormuja ja esineistöä Suomen puolustusvoimien alkuajoilta lähtien.Tietoa kotikaupungistamme löydät osoitteesta kajaani.fi.

Vala- ja vakuutustilaisuudet elokuussa

Vala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään lauantaina 10. elokuuta Vimpelinlaakson urheilukeskuksessa Kajaanissa

Tarkempi aikataulu ja tietoa eri tilaisuuksista löytyy internet-sivuiltamme lähempänä tapahtumaa.

Kohderyhmät: kansalaiset