Osiot
Valikko
Maavoimat

Jääkäriprikaatin sotilasvala ja sotilasvakuutus Kemijärvellä

Perjantai 9.8.2019 klo 08.00

Heinäkuussa Sodankylässä ja Rovaniemellä palveluksen aloittaneiden alokkaiden sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään Kemijärvellä perjantaina 9. elokuuta 2019.

Katselmuksen suorittaa Jääkäriprikaatin komentaja eversti Jyrki Kaisanlahti ja paraatijoukkoja komentaa Jääkäriprikaatin esikuntapäällikkö everstiluutnantti Mikko-Petteri Monola.

Sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen esilukijana toimii Kemijärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Veikko Niemelä.

Ohjelma

8.30–14.00 Kalustoesittely urheilukentän alueella

10.00 Sotilasvakuutus urheilukentällä

11.00 Sotilasvala urheilukentällä

12.00 Kenttälounas varusmiehille ja varusmiesten läheisille

14.00 Varusmiesten loma alkaa.

Liikenne

Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus vaikuttaa Kemijärven alueen liikenteeseen koko päivän ajan, liikenneruuhkiin kannattaa varautua 9.8. aamulla ja klo 14.00 jälkeen. Poliisi valvoo liikennettä tehostetusti ennen tilaisuutta ja tilaisuuden jälkeen.

Autolla tulijoita pyydetään saapumaan tilaisuutta varten järjestetyille pysäköintialueille, joista on linja-autokuljetus tapahtumapaikalle non-stop periaatteella klo 8.00 alkaen. Pysäköintialueet ovat auki klo 7.30–15.00. Pysäköintialue sijaitsee Rovaniemen suunnasta tuleville Kemijärven raviradalla. Opastus on tiellä nro 82. Ranuan ja Pirttikosken suunnalta tuleville paikoitus on järjestetty noin 1,5 kilometriä ennen Kemijärven urheilukenttää, jonne on opastus tieltä 944. Lisäksi on pysäköintialue Ahvensalmen kentällä, josta ei ole kuljetusta tapahtumapaikalle. Kävelymatka on noin 800 metriä. Tapahtumapaikalta linja-autokuljetukset pysäköintialueille lähtevät non-stop periaatteella klo 14.30 saakka.

Tilaisuuksien valokuvaaminen

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa kuvata, mutta joukkojen väliin ja paraatikentän keskelle pääsevät vain median edustajat varuskunnan tiedottajan opastamana.Tapahtuma-alueella ei saa lennättää drone/ vastaavia pienoiskoptereita.

Ruokailu ja sotilaskoti

Kotiväelle tarjotaan kenttälounas sotilasvalan jälkeen. Tarjolla on myös erityisruokavalio niille, joille hernekeitto ei sovellu.

Sotilaskotien myyntipisteet palvelevat tapahtumapaikoilla.

WC-tilat

Paikoitusalueilla ja tapahtumapaikalla on käytössä WC-tiloja.

 

Tervetuloa seuraamaan poikanne/ tyttärenne sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuutta Kemijärvelle!

 

Valakutsu_liikennejärjestelyt