Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Sotilasvala ja sotilasvakuutus Maasotakoulussa

Torstai 15.8.2019 klo 12.00 –  16.45

Sotilasvala ja sotilasvakuutus Maasotakoulussa

Maasotakoulun saapumiserän 2/2019 alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen Miehikkälässä 15.8.2019.

Maasotakoulussa varusmiespalveluksen ja naisten vapaaehtoisen asepalveluksen heinäkuussa aloittaneet alokkaat vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen torstaina 15.8.2019 Miehikkälässä. Alokkaat voivat kutsua mukaan läheisiään ja myös media ja suuri yleisö on tervetullut seuraamaan päivän tapahtumia.

Ohjelma:

Kello 12 Seppeleenlasku Miehikkälän sankarihautausmaalla.

Kello 12.15 Seppeleenlasku Sinisen prikaatin muistomerkillä (koulukeskuksen pihalla).

Kello 13.00 Sotilasvala Miehikkälän koulukeskuksen kentällä. (Sotilasvakuutus on kello 12.30 vain alokkaiden kutsumille läheisille ja kutsuvieraille sisätiloissa.)

Valatilaisuuden jälkeen ohimarssi reitillä Yhdyspolku - Palotie - Keskustie. Ohimarssin vastaanotto on Miehikkälän kunnantalon kohdalla. Ohimarssin ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen seurassaan Miehikkälän kunnanjohtaja Arto Ylönen ja Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta ry:n hallituksen jäsen Esko Nevamaa. Ohimarssin komentaa Reserviupseerikoulun johtaja eversti Jouko Rauhala. Ohimarssin ajan Palotie, Keskustie, Taavetintie ja Laurintie ovat suljettuina, mutta tiet koetetaan sulkea siten, että siitä koituisi mahdollisimman vähän haittaa muulle liikenteelle.

Kello 14.30 - 16.30 Kalustoesittely ja sotilaskodin myyntipiste Miehikkälän koulukeskuksen kentällä.

Kello 15.30 Toimintanäytös: Jääkärikomppania esittelee toimintaansa.

Kello 15.45 - 16.30 Rakuunasoittokunnan varusmiesyhtye Hallakko esiintyy.

Kello 16.45 Tuoreet jääkärit pääsevät lomatarkastuksen jälkeen vala- ja vakuutuslomalle.

Maasotakoulun Reserviupseerikoulussa Haminassa aloittaa vuosittain kaksi saapumiserää: ensimmäinen tammikuussa ja toinen heinäkuussa. Jokaisessa Maasotakoulun saapumiserässä aloittaa asepalveluksen noin 300 alokasta. Heidän sijoitetaan joko Kuljetuskomppaniaan tai Jääkärikomppaniaan. Sotilasvalan tai -vakuutuksen jälkeen alokkaasta tulee Maasotakoulussa jääkäri. Asepalveluksen aika vaihtelee noin puolesta vuodesta noin vuoteen riippuen tehtävästä. Kuljetuskomppaniassa palvelee sotilaskuljettajia, Jääkärikomppaniassa muun muassa lääkintämiehiä ja sotilaspoliiseja.