Kainuun prikaatin läheistenpäivät

Lauantai 11.1.2020 klo 12.00 – sunnuntai 12.1.2020 klo 15.00

Kainuun prikaatin tammikuussa 2020 palveluksensa aloittavien alokkaiden läheistenpäiviä vietetään ensimmäisenä palvelusviikonloppuna.

Läheiset, tervetuloa varuskuntaan!

Kainuun prikaati toivottaa tammikuun alokkaiden läheiset lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan varuskuntaan.

Järjestämme läheistenpäivät kahtena päivänä suuren vierailijamäärän vuoksi. Vietämme vierailupäiviä siten, että

 • lauantaina 11.1. vieraita ottavat vastaan Kuopion huoltopataljoona, Pohjan pioneeripataljoona ja Pohjois-Suomen viestipataljoona
 • sunnuntaina 12.1. vieraita ottavat vastaan Kainuun tykistörykmentti ja Kainuun jääkäripataljoona.

Molempina päivinä vierailuaika on kello 12-15, jolloin kotiväki voi tutustua varuskuntaan, kasarmeihin, tupaan, kalustoon ja tietenkin Sotilaskotiin.

Päivän ohjelma ja aikataulu:

 • klo 12 mennessä saapuminen varuskuntaan
 • klo 12 yksikkö järjestyy takapihalle
 • info(t) läheisille alokkaan yksikössä tai yksikön osoittamassa tilassa
 • klo 13.45 toimintanäytös urheilukentällä
 • klo 15 saakka tutustuminen varuskuntaan, kalustoon ja toimintanäytökseen

Vierailun pääpaino on tutustuminen ympäristöön ja tulevaan koulutukseen. Jokaisessa yksikössä henkilökuntaan kuuluva kouluttaja kertoo infotilaisuudessa varuskunnasta, yksiköstä ja koulutuksesta.

Pyydämme teitä pukeutumaan sään mukaisesti: varuskunta on iso - kuin pieni kunta - ja sotilaspoliisit täyttävät paikoitusalueet järjestyksessä, jolloin etäisyys yksikköön voi olla suurikin. Varaudu erityisesti mukavilla kengillä! INVA-merkityt ajoneuvot pyritään ohjaamaan mahdollisimman keskeiselle paikalle.

Kumpi vierailupäivä?

Alokkaat ilmoittavat kotiin vierailuajankohdasta, mutta kun uutta asiaa on paljon tieto saattaa jäädä hämäriin. Alla on kaikki viisi pataljoonaa/rykmenttiä ja läheistenpäiviin osallistuvat yksikkömme:

Lauantaina vieraillaan

 • Kuopion huoltopataljoona: Huoltokomppania, 1. erillinen autokomppania
 • Pohjan pioneeripataljoona: 1. pioneerikomppania, Teknillinen komppania
 • Pohjois-Suomen viestipataljoona: 1. ja 2. viestikomppania, Esikuntakomppania

Sunnuntaina vieraillaan

 • Kainuun tykistörykmentti: Kranaatinheitinkomppania, 1. tuliasemapatteri ja 2. tuliasemapatteri
 • Kainuun jääkäripataljoona: 1., 2., ja 3. jääkärikomppania

Liikenne

Varuskunnan portilla riittää tulijoita ennen kello 12 ja liikenne ruuhkautuu etenkin Kajaanin eteläpuolella valtatie 5:llä kun Savosta ja Pohjanmaalta tulevat reitit yhtyvät 20 km Kajaanin eteläpuolella. Varaa siis riittävästi ajo-aikaa.

Jotkut navigaattorit ohjaavat Prikaatintie 97 -osoitteella Vimpelinvaaralle. Varuskuntaan pääsee kuitenkin vain VT6:lta (Sotkamontie). Google Mapsissa prikaatin portti löytyy linkistä.

Asetamme Läheistenpäivä-liikenneopasteet valtateille 5 ja 6 opastamaan varuskuntaan. Sotilaspoliisi ohjaa paikoitusalueille varuskunnassa. Suuren osallistujamäärän vuoksi ajoneuvot ohjataan keskitetysti täyttäen paikoitusalueet järjestyksessä - emme voi lajitella tulijoita pataljoonittain portilla.

Samanaikaisesti kaupungissa on suuri kansainvälinen koiranäyttely (Tamminäyttely) ja näyttelyliikenne kulkee VT5:llä samalla reitillä Kajaanin Pallohallille.

Opasmiehet ohjaavat

Sotilaspoliisi ohjaa liikenteen paikoitusalueille eri puolille varuskuntaa molemmista porteista ja opasmiehet ohjaavat vieraat paikoitusalueilta edelleen kohti oikeaa perusyksikköä. Vierailijat tapaavat siis omat alokkaansa yksikön takapihalla, kun alokkaat järjestäytyvät sinne kello 12. Mikäli tulette varuskuntaan hyvissä ajoin, Sotilaskoti palvelee jo ennen tilaisuuden alkamista. Mikäli tulette varuskuntaan myöhemmin, olkaa yhteydessä omaan alokkaaseenne ja sopikaa tapaamispiste, jonne löydätte molemmat.

Mikäli ette tiedä alokkaanne yksikköä, voitte kysyä sitä keltaliivisiltä opasmiehiltä, joilta löytyy aakkosellinen nimilista alokkaista yksikkötietoineen. Kartta helpottaa suunnistusta varuskunnassa!

Sotilaskoti

Sotilaskoti palvelee koko päivän ajan sotilaskodin molemmissa kerroksissa sekä ulkomyynnissä etupihalla ja myyntiautoissa sotilaskodin ylätasanteella. Huomioithan, ettei läheistenpäivänä ole tarjolla kenttälounasta. Annathan tilaa seuraaville tulijoille nautittuasi virvokkeet sotilaskodin tiloissa!

WC

Sotilaskodin alakerrassa ja viereisessä auditorion yläkerrassa on rajallinen määrä WC-tiloja, joten pyydämme käyttämään yksiköiden wc-tiloja, jotka on vierailun ajaksi merkitty selkeästi miesten ja naisten käyttöön.

Lisäksi wc-tiloja löytyy Hoikanhovin varuskuntaravintolasta (Sotilaskotia vastapäätä yläpihalla), jossa myös liikuntarajoitteisten on helpompi asioida.

Valokuvaus

Läheistenpäivinä valokuvaus on sallittua varuskunnassa.

Koirat

Koiravieraat ovat tervetulleita varuskuntaan viikonloppuna sillä edellytyksellä, että omistaja tai huoltaja varmistaa koiran hyvinvoinnin koko vierailun ajan. Varmista, että vettä on saatavilla - sitä saa esimerkiksi hanoista yksikön alimmasta kerroksesta. Koiraa ei voi viedä tiloihin, jossa käsitellään elintarvikkeita (Sotilaskoti, Varuskuntaravintola) eikä Sotakoiraosaston tiloihin.

Tupakointi

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan savuttomuuteen varuskunnassa - tupakointi on sallittua vain tupakointipaikoilla ja toivomme, että vieraamme pyrkivät hyödyntämään samoja alueita tupakointiin.

Kyselyt ja palaute

Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtumasta, voit ottaa virka-aikana yhteyttä

 • asiakaspalvelupisteeseen (alokkaan yksikkötiedot) puh. 0299 451 160
 • tiedottajaan puh. 0299 451 113 (myös läheistenpäivinä viikonloppuna)

Numerot eivät ole maksullisia palvelunumeroita.

Pyydämme vierailta palautetta tapahtumajärjestelyistä. Mikäli sinulla on kotiväenpäiviin liittyen risuja tai ruusuja annettavana, voit lähettää ne osoitteessa bit.ly/alokas-120 sähköisesti viikon ajan läheistenpäivän jälkeen.

Vala- ja vakuutustilaisuudet helmikuussa

Vala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään

 • perjantaina 7. helmikuuta Suomussalmella (Kainuun jääkäripataljoona),
 • lauantaina 8. helmikuuta Kajaanissa varuskunnassa (Kainuun tykistörykmentti ja Kuopion huoltopataljoona sekä ortodoksit) ja
 • sunnuntaina 9. helmikuuta Kajaanissa varuskunnassa (Pohjan pioneeripataljoona ja Pohjois-Suomen viestipataljoona)

Tarkempi aikataulu ja tietoa eri tilaisuuksista löytyy internet-sivuiltamme lähempänä tapahtumaa.

Kohderyhmät: media, kansalaiset