Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Rakuunasoittokunta virtuaalijumalanpalveluksessa veteraanipäivänä

Maanantai 27.4.2020 klo 10.00

Rakuunasoittokunta virtuaalijumalanpalveluksessa veteraanipäivänä

Maasotakoulu kunnioittaa kansallista veteraanipäivää ma 27.4.2020 osallistumalla Rakuunasoittokunnan vaskiseitsikolla Lappeen Marian kirkossa järjestettävään jumalanpalvelukseen, jota voi seurata netissä.

Lappeenrannan kaupunki, seurakunnat, Maasotakoulu sekä kansalais- ja veteraanijärjestöt ovat päättäneet, että koronavirustilanteesta johtuvista poikkeusoloista huolimatta Lappeenrannassa muistetaan sotiemme veteraaneja ja sankarivainajia kansallisen veteraanipäivän yhteydessä maanantaina 27.4.2020 supistetussa muodossa.

Päivän viettoon perinteisesti kuulunutta muistojumalanpalvelusta Lappeen Marian kirkossa voi katsoa ja kuunnella tänä vuonna netin välityksellä (linkki tiedotteen lopussa).

Muistojumalanpalveluksessa esiintyy Rakuunasoittokunnan vaskiseitsikko johtajanaan vaskipuhaltimien soolosoittaja, ylikersantti Toni Herrala.

Veteraanin iltahuuto -kappaleen solistina laulaa Maasotakoulun sotilaspastori Ilpo Parviainen. Hän myös saarnaa jumalanpalveluksessa.

Maasotakoulu myös laskee seppeleitä sodissa kaatuneiden muistomerkeille Lappeenrannassa, Joutsenossa, Nuijamaalla, Ylämaalla, Kotkassa ja Haminassa.

Päivän aikana Lappeenrannassa seppelöidään tai kukitetaan talvi- ja jatkosodan muistoksi pystytetty Suru ja Usko tulevaisuuteen -muistomerkki sankarihautausmaalla, Lotta-patsas Kirkkokadun varrella, Veteraanipuiston muistomerkki Valtakadun varrella sekä sankarihautausmaiden päämuistomerkit Joutsenossa, Nuijamaalla ja Ylämaalla. Seppeleenlaskutilaisuuksissa Rakuunasoittokunnan trumpetisti Sami Kaalinpää soittaa iltasoiton.

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio kertoo, että yleisöä ei toivota paikalle seppelöinti- ja kukitustilaisuuteen koronavirustilanteen vuoksi.

- Vaikka muistomerkkien seppelöinti tai kukittaminen tapahtuukin tänä vuonna koruttomasti ja ilman yleisöä, niin järjestäjät haluavat silti kunnioittaa tätä arvokasta perinnettä ja haluamme myös osoittaa, että näin poikkeusolojenkin keskellä olemme kiitollisia emmekä unohda aikaisempien sukupolvien työtä ja uhrauksia.

Seuraa jumalanpalvelusta netissä, seurakunnan verkkosivulla (klikkaamalla Lappeen Marian kirkon kuvaa) ma 27.4.2020 klo 10 alkaen, tässä linkki:

https://www.lappeenrannanseurakunnat.fi/tule-mukaan/jumalanpalvelukset-ja-uskonelama

Kohderyhmät: media, kansalaiset, järjestöt ja yhteisöt