Hyppää sisältöön

Maavoimien tutkimuskeskuksen johtaja vaihtuu

Torstai 30.4.2020

Maavoimien tutkimuskeskuksen johtaja vaihtuu

Siirtyvä johtaja Antti Pajari reserviin yli 30 vuoden sotilasuran jälkeen. Everstiluutnantti Jukka Saarela aloittaa Maavoimien tutkimuskeskuksen johtajana 1.5.2020.

Maavoimien tutkimuskeskuksen johtajan vaihtotilaisuutta vietetään pieneimuotoisesti vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Näin ollen tilaisuuteen ei kutsuta kutsuvieraita eikä yleisöä. Median edustajat voivat tiedustella mahdollisuutta haastatella siirtyvää ja aloittavaa johtajaa tiedottaja Sari Pöyhöseltä: puh. 0299 460108.

Maavoimien tutkimuskeskukseen kuuluu Maataistelukeskus sekä Tutkimus- ja kehittämisosasto. Tutkimuskeskuksessa palvelee yhteensä noin 60 henkilöä neljällä paikkakunnalla eli Haminassa, Hattulan Parolannummella, Kankaanpään Niinisalossa ja Riihimäellä.

Maavoimien tutkimuskeskuksen keskeisimpiä tehtäviä ovat Maavoimien operatiivisen konseptin ja joukkojen kehittäminen 2030-luvulle ja kymmenet laitteiden ja järjestelmien testit sekä kenttäkokeet, joilla rakennetaan Maavoimien suorituskykyä tuleville vuosikymmenille. Yksi esimerkki tulevaisuuden materiaalin kehittämisestä on Suomen ja Latvian uuden 6x6-panssariajoneuvon kehittäminen yhdessä kotimaisen valmistajan kanssa.

Maavoimien tutkimuskeskus kuuluu Maasotakouluun yhtenä joukkoyksikkönä (samoin kuin Reserviupseerikoulu ja Koulutuskeskus mm. aselajikouluineen).