Hyppää sisältöön

Suomen kansainvälisten valmiusjoukkojen (SKVJ) valintatilaisuudet

Maanantai 19.7.2021

Suomen kansainvälisten valmiusjoukkojen (SKVJ) valintatilaisuudet

Valintatilaisuuksissa valitaan SKVJ-koulutettavat saapumiserälle 1/2022 (palvelus alkaa 3.1.2022). Tilaisuudet ja myöhemmin varsinainen koulutus järjestetään Porin prikaatissa Säkylässä.

Suomen kansainvälisten valmiusjoukkojen valintatilaisuudet järjestetään 19.–23.7. ja 26.–30.7. Hakijoille on lähetetty sähköpostilla kutsu sekä tarkemmat ohjeet. Hakijoiden jatko-ohjaus ja tiedottaminen tulee tapahtumaan PVMoodlessa.

Valintakokeisiin osallistuvia pyydetään seuraamaan ja noudattamaan voimassaolevia THL:n suosituksia ja huomiomaan esimerkiksi mahdollisen hengityssuojaimen käytön julkisessa liikenteessä.

Tilaisuuden kulkua on jouduttu koronatilanne huomioiden muuttamaan totutusta. Tilaisuus tulee olemaan hyvin tiivis, joten kutsuttujen tulee saapua paikalle käskettyyn aikaan. 

Kuitenkaan valintatilaisuuteen ei saa tulla, jos tuntee itsensä sairaaksi. Prikaati järjestää varatilaisuuden viikolla 33. Myös, jos kutsuttu itse tai joku hänen läheisensä on käsketty karanteeniin valintakokeen aikaan, niin silloin osallistuminen valintaan onnistuu varaviikolla.

Valintatilaisuus tulee koostumaan seuraavista osakokeista:

  • Haastattelu
  • Juoksutesti (12min)
  • Lihaskuntotesti
  • Evakuointitesti (150m) 
  • Peruskoe 2b
     

Fyysisistä testeistä vain juoksutesti on suoraan karsiva, eli jos juoksutestissä ei saavuta vähintään 2 300 metrin tulosta, hakijan valintatilaisuus keskeytetään. Muissa fyysisissä testeissä tulevat hylätyt tulokset käsitellään tapauskohtaisesti. Lue lisää fyysisistä testeistä SKVJ-koulutuksen nettisivuilta.

Haastattelu tehdään suomen kielellä ja sen avulla selvitetään hakijan halukkuutta tehtävään sekä arvioidaan hänen soveltuvuuttaan SKVJ-koulutukseen.

Tervetuloa!

Kohderyhmät: kansalaiset