Hyppää sisältöön

Jalkaväkikoulun perinnepäivä

Lauantai 10.10.2020

Jalkaväkikoulun perinnepäivä

Jalkaväkikoulun perinnepäivä on 10. lokakuuta.

Jalkaväkikoulu aloitti toimintansa 1.1.2015 ja on näin ollen Maavoimien aselajikouluista nuorin. Jalkaväkikoulu vaalii itsenäisyyden ajan jalkaväen aselajikoulutuksen perinteitä - jalkaväkikoulutusta päällystölle on annettu itsenäisyyden aikana useassa eri sotakoulussa. Jalkaväkikoulu suurimpana aselajikouluna yhdistää jalkaväen upseeri- ja aliupseerikoulutuksen perinteet yhdeksi kokonaisuudeksi käytännön opetus- ja koulutustyössä.

Jalkaväkikoulun perinnepäivää juhlitaan 10. lokakuuta. Perusteena perinnepäivälle on Viipurin Markovillan sotakoulussa 10.10.1927 aloitettu ensimmäinen upseerien täydennyskurssi. Markovillan sotakoulu järjesti jalkaväen komppanianpäällikkö- ja joukkueenjohtajakursseja sekä antoi kanta-aliupseerikoulutusta. Myöhemmin Taistelukoulu jalkaväen aselajikouluna käytti samaa perinnepäivää 12.12.1956 alkaen 1.1.1993 saakka. Noin kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Jalkaväkikoulu jatkaa perinnepäivän juhlimista 10. lokakuuta Markovillan sotakoulun ja Taistelukoulun viitoittamalla tiellä.

Jalkaväkikoulun lippu vihittiin käyttöön 20.10.2017. Lipun ovat suunnitelleet VTM Markku Palokangas ja tiedottaja Lauri Paju. Vihreässä lippukentässä ovat ristikkäiset kiväärit, joilla seisoo takajaloillaan Suomen leijona.

Lue lisää aselajikoulujen ja koko Maasotakoulun historiasta ja perinteistä:

https://puolustusvoimat.fi/web/historia/maasotakoulu