Osiot
Valikko
Maavoimat

Maasotakoulun vuosipäivä 2020

Maanantai 19.10.2020

Maasotakoulun vuosipäivä 2020

Maasotakoulu viettää vuosipäivää aina 19. lokakuuta.

Maasotakoulu perustettiin 1.8.2001. Maasotakoulun ensimmäisenä johtajana toimi eversti Antti Lankinen. Maasotakoulun perustamisen myötä Lappeenrannassa alkoi kadettikoulutus. Koulutuskeskus perustettiin Maasotakoulun joukkoyksiköksi vastaamaan palkatun henkilöstön koulutuksesta. Maasotakoulu oli vuoden 2007 loppuun Pääesikunnan alainen joukko. Kun Maavoimat perustettiin vuonna 2008, Maasotakoulusta tuli Maavoimien komentajan alainen joukko.

Toki historiaa ja perinteitä Maasotakoululla on jo ennen vuotta 2001, Vöyrin sotakoulun ajoilta vuodesta 1918. Vöyrin Sotakoulu aloitti toimintansa 26.1.1918 Vöyrin pitäjässä Pohjanmaalla. Se oli ensimmäinen alipäällystöä kouluttanut sotilasopetuslaitos itsenäisessä Suomessa. Säännöllinen alipäällystön koulutus alkoi vuonna 1921 Viipurin Markovillassa. Lappeenrannassa on toiminut sotilasopetuslaitos vuodesta 1945 alkaen.

Maasotakoulun vuosipäiväksi valittiin lokakuun 19. päivä, eli ajankohta, joka oli sopivasti Breitenfeldin taistelun vuosipäivän (8.9.) ja itsenäisyyspäivän välissä.

Kunniamarssi on Maasotakoulun marssi, alkuperäiseltä nimeltään Nuoret Sankarit. Marssin on säveltänyt Otto Kotilainen.

Maasotakoulun vuosipäivää vietetään yleensä siten, että ohjelmassa on seppeleenlasku sankarihaudoille ja/tai muistomerkille, henkilöstön palkitsemisia, puheita ja Rakuunasoittokunnan musiikkia. Vuosipäivän 2020 tapahtumat tarkentuvat myöhemmin nettisivuillemme.

Lue lisää Maasotakoulun historiasta ja perinteistä:

https://puolustusvoimat.fi/web/historia/maasotakoulu

Kohderyhmät: media, kansalaiset