Hyppää sisältöön

Kehä 21-paikallispuolustusharjoitus

Sunnuntai 5.9.2021

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 21 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 5.-10.9.2021 pääkaupunkiseudulla ja Itä-Uudellamaalla. Harjoitusjoukkojen vahvuus on noin 500 henkilöä koostuen varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja, eversti Vesa Laitonen.

Kehä 21 -paikallispuolustusharjoituksessa joukkojen toiminta painottuu pääasiallisesti Helsingin alueelle. Muita harjoituskohteita ovat Tuusula sekä Kerava. Joukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 150 ajoneuvoa, joiden joukossa myös panssaroituja ajoneuvoja.

Harjoitukseen sisältyy myös paikallistason viranomaisyhteistyön harjoittelu. Viranomaisista mukana ovat Helsingin kaupungin pelastuslaitos ja Helsingin poliisilaitos. 

Median yhteydenotot: Lotta Laaksonen, harjoituksen tiedottaja, 0299 421 233, [email protected] 

Kehä 21-harjoitukseen osallistuva reserviläinen: huomioi seuraavat COVID-19-epidemiaan liittyvät varotoimet!

Jos olet sairastanut tai toipumassa koronasta 23.8.-4.9.2021 välillä, ole yhteydessä Uudenmaan aluetoimiston asiakaspalveluun ([email protected]) saadaksesi vapautuksen PAPU2/Kehä 21-kertausharjoituksesta (KH320121120). 
Liitä vapautushakemukseen omakanta.fi:stä tuloste / kuvakaappaus tai lääkärintodistus, josta ilmenee tarvittavat tiedot vapautuspäätöksen tekemiseen, ja toimita se Uudenmaan aluetoimistolle sähköpostitse ([email protected]) ennen harjoituksen alkua.  
 
Ole välittömästi yhteydessä Uudenmaan aluetoimiston asiakaspalveluun 0299 422 211, mikäli sinulla on koronaan tai flunssaan liittyviä oireita ennen harjoituksen alkamista 30.8.-3.9.2021. 
Sinun on toimitettava jälkikäteen sähköpostitse Uudenmaan aluetoimistoon sairauteen liittyvä lääkärin- tai sairaanhoitajan todistus.       

Ilmoittaudu harjoitukseen aikaisintaan tuntia ennen käskettyä määräaikaa. 

Et saa osallistua kertausharjoitukseen sairaana!