Hyppää sisältöön

Suomen kansainvälisten valmiusjoukkojen (SKVJ) täydennyshaun valintatilaisuudet

Maanantai 25.10.2021

Suomen kansainvälisten valmiusjoukkojen (SKVJ) täydennyshaun valintatilaisuudet

Valintatilaisuuksissa täydennetään SKVJ-koulutettavia joukkoja saapumiserälle 1/2022 (palvelus alkaa 3.1.2022). Tilaisuudet ja myöhemmin varsinainen koulutus järjestetään Porin prikaatissa Säkylässä.

Suomen kansainvälisten valmiusjoukkojen saapumiserää 1/22 koskeva täydentävä haku toteutetaan Puolustusvoimien sähköisen asiointipalvelun kautta 1.9.–13.10.2021.

Täydentävän haun valintatilaisuudet järjestetään puolestaan viikolla 43 myöhemmin tarkentuvan aikataulun mukaisesti. Hakijoille tullaan lähettämään sähköpostilla lokakuussa kutsu sekä tarkemmat ohjeet. Hakijoiden jatko-ohjaus ja tiedottaminen tulee tapahtumaan PVMoodlessa.

Valintakokeisiin osallistuvia pyydetään seuraamaan ja noudattamaan voimassaolevia THL:n suosituksia ja huomiomaan esimerkiksi mahdollisen hengityssuojaimen käytön julkisessa liikenteessä. Tilaisuuden kulkua on jouduttu koronatilanne huomioiden muuttamaan totutusta. Tilaisuus tulee olemaan hyvin tiivis, joten kutsuttujen tulee saapua paikalle käskettyyn aikaan. Kuitenkaan valintatilaisuuteen ei saa tulla, jos tuntee itsensä sairaaksi, tai jos kutsuttu itse tai joku hänen läheisensä on käsketty karanteeniin valintakokeen aikaan.

Valintatilaisuus tulee koostumaan seuraavista osakokeista:

  • Haastattelu
  • Juoksutesti (12min)
  • Lihaskuntotesti
  • Evakuointitesti (150m) 
  • Peruskoe 2b
     

Fyysisistä testeistä vain juoksutesti on suoraan karsiva, eli jos juoksutestissä ei saavuta vähintään 2 300 metrin tulosta, hakijan valintatilaisuus keskeytetään. Muissa fyysisissä testeissä tulevat hylätyt tulokset käsitellään tapauskohtaisesti. Lue lisää fyysisistä testeistä SKVJ-koulutuksen nettisivuilta.

Haastattelu tehdään suomen kielellä ja sen avulla selvitetään hakijan halukkuutta tehtävään sekä arvioidaan hänen soveltuvuuttaan SKVJ-koulutukseen.

Tervetuloa!

Kohderyhmät: kansalaiset