Hyppää sisältöön

RUK260 päättäjäiset: katselmus ja ohimarssi 12.8.2022 Haminassa

Perjantai 12.8.2022 klo 14.30 – 15.15

Maavoimien reserviupseerikurssi 260 päättyy 14.8.2022. Reserviupseerikurssin päättäjäiset on perjantaina 12.8.2022 Haminassa. Yleisö ja media ovat tervetulleita seuraamaan RUK260:n päättäjäisten paraatia eli katselmusta ja ohimarssia: klo 14.30 - 15.15 katselmus päärakennuksen kentällä, ohimarssi Kadettikoulunkadulla.

Paraati alkaa paraatikatselmuksella klo 14.30. Katselmukseen ja ohimarssiin osallistuvat RUK260 ja kummikurssit RUK160 ja RUK210 sekä Maanpuolustussoittokunta.

Ohimarssin marssireitti kulkee RUK:n päärakennuksen kentältä Josafatin laaksoon ja Kadettikoulunkadulle sekä Raatihuoneentorille, josta marssitaan reittiä Kirkkokatu - Pikkuympyränkatu – RUK:n päärakennus. Ohimarssin lähtökynnys on Varvaran patsaan tasalla. Ohimarssin vastaanottopaikka on Kadettikoulunkadulla RUK:n päärakennuksen kohdalla.

Liikenne on ohimarssin ajan pysäytetty, mutta liikennejärjestelyt ja liikenteen ohjaus pyritään hoitamaan siten, että ohimarssi haittaisi muuta liikennettä mahdollisimman vähän.

Paraatikatselmuksen suorittaa Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja. Ohimarssin vastaanottaa Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö, seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja sekä tilaisuuteen kutsuttavat sotiemme veteraani ja lotta. Paraatijoukkoja komentaa reserviupseerikurssin johtaja.

Reserviupseerikurssin jälkeen tuoreet upseerikokelaat palaavat omiin joukko-osastoihinsa kouluttamaan ja johtamaan nuorempia varusmiehiä loppupalveluksensa ajaksi.

Reserviupseerikoulu järjestää reserviupseerikursseja kaksi kertaa vuodessa, jokaiselle saapumiserälle. Seuraava reserviupseerikurssi, RUK261, alkaa marraskuussa 2022.

Reserviupseerikoulu kuuluu Maasotakouluun ja sijaitsee Haminassa.

Kohderyhmät: media, kansalaiset